Zdravlje

Pet najčešćih razloga zašto ti mjesečnica može kasniti

Autor:  | 

 Kada mjesečnica kasni, to je jedan od najstrašnijih iskustava, posebno ako žena ne planira postati majka u skorije vrijeme.

U današnje vrijeme je prilično česta pojava i normalna, da je ciklus neregularan, zapravo iz nekoliko razloga, što ne uključuje samo trudnoću.

Zdrava i Sretna je sastavila popis od 5 najčešćih razloga zašto ženi kasni mjesečnica koje treba imati na umu:

  1. Vaš ciklus može biti neredovit iz mjeseca u mjesec. To znači da je prošli mjesec ciklus mogao biti 24 dana dug, a ovaj mjesec bi mogao biti 32 dana dug. Kada se mjesečnica ne pojavi u vrijeme kada ju očekujete, moglo bi biti iz razloga, što vaše tijelo nije još završilo svoj ciklus.
  2. Stres uzrokuje kašnjenje ovulacije nego inače. Vaše tijelo oslobađa jaje iz vašeg jajnika s namjerom da postanete trudna, ali ako ste bili zabrinuti ili uznemireni zbog nečega u to određeno vrijeme, vaše tijelo će pričekati dok se vi ponovno ne budete osjećali emocionalno spremni. To znači da bi se ovulacija mogla dogoditi i nakon tjedan ili više dana ili bi čak mogli preskočiti mjesečnicu tog mjeseca.
  3. Ili ste bolesni ili ozlijeđeni. Ako vaše tijelo nije dobro, tada niste u potpunosti opremljeni za obradu trudnoće. Vaše tijelo će imati ovulaciju kada osjeti da ste ponovno zdravi. To bi moglo odgoditi menstruaciju ili ju zaustaviti.
  4. Ne jedete dovoljno hrane ili previše vježbate. To će opet utjecati na vaše cjelokupno zdravlje. Ako vaše tijelo radi previše teško kako bi izgledali dobro, tada nema šanse da se dogodi trudnoća. Vaša mjesečnica može kasniti, ili možda taj mjesec preskoči, sve dok vaše tijelo ponovno ne osjeti da je vaše zdravlje u redu.
  5. Uzimate nove lijekove. Ako ste iz nekog razloga počeli uzimati određenu terapiju ili ste promijenili lijek, oni mogu utjecati na Stoga razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste preskočili mjesečnicu.

Savjet: Ako je vaš ciklus dosljedno redovit, a mjesečnica od jednom kasni, nemojte razbijati glavu jeste li trudni ili ne, otiđite do ljekarne i kupite test za trudnoću kako bi se malo umirili. Koji god bili rezultati, od tuda ćete moći odlučiti koji ćete korak poduzeti.


ZDRAVA I SRETNA PREPORUČA VAM FEMMENESSENCE PROIZVODE

Femmenessence 300x250U slučajevima kada je problem u poremećenoj hormonskoj ravnoteži, Femmenessence preparati su najučinkovitije rješenje kada je riječ o potpuno prirodnim proizvodima. Liječnici redovito propisuju nadomjesnu hormonsku terapiju čime u tijelo unosite hormone životinjskog porijekla (a to može izazvati i neke neželjene nusppojave). Femmenessence preparati namjenjeni su ženama svih dobnih skupina, od tinejdžerske dobi pa sve do post menopauze.

Njihova je prednost što u organizam ne unose nikakve hormone, već potiču tijelo da samo regulira lučenje hormona i dovede ih opet na optimalnu razinu. Femmenessence je dostupan u svim ljekarnama, a više možete saznati i na www.femmenessence.hr.


 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...