Budi sretna

10 razloga zašto će usvajanje napuštenog psa zapravo spasiti tebe

Autor:  | 

 Tvoja sreća te nestrpljivo čeka, samo se odvaži i otiđi po nju u sklonište za pse. Bilo da se bojiš, da se osjećaš usamljenom, da osjećaš nelagodu od nepoznatih ljudi, manjak samopouzdanja, poticaj za trčanje, partnera…

Sve to možeš dobiti u jednom biću koji će te voljeti i pružiti potpuno zadovoljstvo u životu. Puno je napuštenih pasa u skloništima za životinje, a njihov spas možeš biti ti, jer ćeš uz njega otkriti…

  1. Blagodati svih godišnjih doba, trenutno jeseni i njene ljepote. Opadanje lišća, blatne lokvice i vjeverice. A što je jako bitno i zdravstvene prednosti koje ćeš dobiti od svakodnevne šetnje.
  2. Lice ti nikada neće izgledati sjajnije i čišće od svih tih slinavih poljubaca.
  3. Imat ćeš i u najhladnijim danima toplinu mekih šapica ispod deke.
  4. Uvijek ćeš znati kada ti netko dolazi na vrata. Bio to poštar, misionar, susjed koji traži dva jaja.
  5. Tvoj krug prijatelja će se proširiti na stotine ljudi, jer svi sa psima izlaze u šetnju. Tako se ulazi u komunikaciju od znatiželje za pasminu tvog psa, pa do jako dobrih savjeta oko dresiranja.
  6. Imat ćeš priliku za pregovaranje nove cijene kada dođu iz telekomunikacija, i zamjene starog daljinskog za novi, jer je stari postao igračka za žvakanje.
  7. Tvoj novi najbolji prijatelj će sjesti pokraj tebe kada čitaš knjigu, kada jedeš doručak i ručak i večeru. Sjedit će pokraj tebe dok gledaš svoju dječicu dok se igraju u parku, bit će tu i kada šivaš i kada pereš suđe i kada pišeš pismo, a ponekad će samo legnuti pokraj tebe i zadrijemati.
  8. Sada ćeš ponovno poboljšati i unaprijediti one dugo uspavane mišiće u rukama, s kojima si nekada u šestom osnovne s lakoćom bacala loptu.
  9. Podsjetit ćeš se svih onih malih životnih radosti koje pružaju toliko užitka, a već si ih odbacila, poput izbacivanja glave kroz prozor automobila, jesti ćeš sladoled samo sa štapića ili s poda, valjat ćeš se po glistama po podu, lajat ćeš na mačke u prolazu sa ograde, i skočit ćeš i ti u auto s očekivanjem vaše slijedeće avanture.
  10. Sada ćeš znati svaki put kada budeš odlazila iz kuće, kako te u povratku netko čeka, netko tko te voli najviše, da si mu najmilija osoba na svijetu, netko kome si prijeko potrebna, netko tko te oduševljeno čeka. Sada imaš zaista dom pun ljubavi i veselja.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...