Lekcije iz života

Kako me je ljubav moje malene kćerke potaknula da postanem bolji muškarac

Autor:  | 

Moj se život prije dvije godine zauvijek promijenio. Od tog čudesnog dana, dana kada si se rodila, poželio sam postati bolji čovjek. Prije tvog rođenja nisam bio muškarac koji je zaslužio predivnu malu djevojčicu u svom životu. Imati kćer najbolja je motivacija i najbolje što se može dogoditi jednom muškarcu.

U potpunosti si izmijenila moj život u posljednje dvije godine. Razvio sam se kao čovjek, kao otac i kao suprug. Zbog tebe, moj se pogled na svijet otvorio i postajem čovjek kojeg ti i tvoja predivna majka zaslužujete. Nisam još uvijek osoba koja bi volio biti, ali bit ću.

Jedno od najdubljih filozofskih pitanja koje si često postavljamo je: “Koji je smisao života?” Svoj odgovor sada znam. Ti si moj razlog, moj smisao. Niže navodim pet stvari kojima si me podučila i zbog kojih sam postao bolji čovjek.

1. Zauzmi se za ono što je ispravno

“Zauzmi se za ono što je ispravno, čak i kada si na tom putu jedini.“

-Suzzy Kassem

Život je pun izbora koji postavljaju temelje našem životu. Naša je sadašnjost rezultat naših prošlih izbora. Zbog tebe se zauzimam za druge, za ono što smatram ispravnim. Snažan i dobar muškarac pazit će na one slabije, manje sretne. Bit će moćan i neumoljiv kada treba zaštititi druge. Želim da vidiš kako se tvoj tata bori protiv onoga što smatra pogrešnim, čak i kada je u toj borbi sam.

2. Učini ono što je ispravno

„Znati nešto i to isto ne činiti, ne znači istinski znati.“

–Roger J. Hamilton

Puno je jednostavnije nekom reći što bi trebao učiniti nego zaista učiniti ispravnu stvar. Inspirirala si me da se zauzmem za ono ispravno i to i učinim. Samo pomislim na tebe kada se bližim trenutku u kojem ću učiniti pogrešnu stvar. Znam da me gledaš i zbog toga sam siguran da ću uvijek dati sve od sebe da postupam ispravno, čak i kada je to jako teško.

3. Budi neustrašiv

„Pravo pitanje nije tko će mi dopustiti; pitanje je tko će me spriječiti.“

-Ayn Rand

Učinila si me neustrašivim. Više ne brinem što drugi misle o meni. Svi možemo izabrati kakav život želimo živjeti. Ti si me inspirirala da živim onaj najbolji mogući. Zbog tebe, izabrao sam živjeti na vrhu. Ludo kad pomislim kakve opasnosti nas čekaju kada živimo na vrhu. Ljudi će te napadati kada shvatiš da se probijaš uzlaznom putanjom. Ne znaju ni zašto te napadaju, ali ne
prestaju. Zbog tebe, sve to više me ne muči. Činjenica da me napadaju samo potvrđuje spoznaju da napredujem, da se krećem prema vrhu.

4. Osvoji vlastiti mentalni i fizički vrhunac

“Bit ćeš njezin prvi uzor, njezin najbolji prijatelj. Ona će biti tvoja ljubav zauvijek.“

-Vicki Reece

Oduvijek sam u dobroj fizičkoj formi, ali u posljednje dvije godine ona je znatno napredovala. Inspirirala si me da postignem optimalne fizičke i mentalne rezultate. One noći kada si rođena, inspirirala si me da čitam. Još uvijek se sjećam kako sam ti čitao prvu noć u bolnici.

To je jedna od najdražih uspomena koje čuvam s puno ljubavi. Od tog sam dana pročitao više od 300 knjiga te sam u puno boljoj fizičkoj formi nego prije. Ti si bila moja motivacija za prvi maraton, ti si razlog mog fizičkog i mentalnog napretka.

5. Voli svoju majku

“Bog nije mogao biti prisutan posvuda. Zato je stvorio majke.“

-Rudyard Kipling

Ti si moj kompas. Drugim ljudima kompas je vlastita strast, ali ti si moj. Moja inspiracija. Zbog tebe se svako jutro budim i osjećam nepobjedivo.

No, od svih stvari koje si donijela u moj život, jedna je važnija od svih. A to je ljubav prema tvojoj majci. Nisam je uvijek cijenio, a ponekad sam je uzimao zdravo za gotovo. Zanemarivao sam naše vrijeme provedeno zajedno. Vrijeme je najvažnije što imamo, a ja sam ga potratio previše na bezvrijedne ljude koji mi nisu donijeli ništa vrijedno u životu. Tvoja je majka najdivnija, najvjernija osoba koju znam. Puna ljubavi. Zbog tebe, volim je još i više.

Tužan sam kad pomislim da ćeš jednog dana odrasti i otići od mene, ali znam da nikada nećeš otići iz mog srca. Ne zaboravi da si stvorena za velike stvari. Uvijek budi inspirativna žena, zato si stvorena. I ne zaboravi. Tvoja majka i ja voljet ćemo te zauvijek.


VEZANO: 10 VRIJEDNOSTI KOJE NAUČIŠ ODRASTAJUĆI U NARUČJU OCA S DOBRIM SRCEM


 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...