Budi sretna

Molim te, jednom i za svagda, izaberi sebe

Autor:  | 

Otišla si predaleko, gotovo pola svog života pokušavaš popuniti tuđe praznine, toliko si toga ponudila da bi se dokazala kako si istinita. Predugo si bila slomljena i na kraju si izgubila više nego što si stekla.
Zašto ne uzmeš ovaj dan, ovaj trenutak, ovu sekundu i pomisliš samo na sebe, na nikog drugog, već samo na sebe, jer kvragu i sve, toliko vrijediš i toliko toga zaslužuješ!

Dosta je igara koje si igrala iznova i iznova, zar se nisi već umorila od njih? Tvoje je srce iskoristila jedna osoba, a ti se još uvijek čvrsto držiš za tanku nit, a ni ne shvaćaš da se jedino ti za nit držiš.
Prestani molim te. To više nije zdravo.

Podari si malo poštovanja i otiđi; ne može spasiti ljude. Učini si uslugu i spasi svoje srce.

Otiđi jer to trebaš i moraš učiniti. Stotine su razloga zbog kojih se trebaš spakirati i zatvoriti vrata iza sebe, samo otvori oči i uvjeri se sama.

Ako te on ne poštuje onako kako bi trebao i onako kako zaslužuješ, ako on samo uzima, a nikada ne daje, ako te ponizio, ako te koristi za svoje zadovoljstvo, ako te je zanemario umjesto da se za tebe borio, neka ide. Zaustavi romantiziranja ove veze i počni živjeti u stvarnosti da vas dvoje nećete uspjeti , ni sada ni nikada.

Samo zato što ga ne želiš povrijediti ili ga gledti slomljenog, ne znači da moraš sebe napustiti. Ti su puno bolja od toga.

Ti si rođena da budeš jedinstvena i jaka. Ne dozvoli nikome da ti to oduzme. Blagoslovljena si svojom divnom obitelji i prijateljima; da se nisi usudila napustiti njih. Imaš izvrsne planove za svoju budućnost, snove koje trebaš ispuniti, i ciljeve koje trebaš ostvariti, ne dozvoli da nestanu samo tako.

Tvoj se svijet ne vrti oko jedne osobe i tvoj život neće završiti ako se odlučiš zauzeti za sebe i stati.

Ajde, sada! Odluči se za svoju slobodu, za svoju volju, za svoje vrijednosti. Možda ćeš putem i izgubiti nešto, ali ovaj put to je za tvoje dobro. Uskoro ćeš primijetiti da možeš lakše disati; težina će biti uklonjena iz tvojih pluća.

Imat ćeš novi početak, uklonit ćeš sve toksine iz prošlosti i zamijeniti ih s nečim novim, nešto što ćeš blagoslivljati i uvijek ćeš biti zahvalna. Obriši suze i stavi na lice svoj stvarni osmijeh. To je ono što si htjela učiniti, ali nikada nisi imala priliku, jer te netko ili nešto zaustavljalo.

Budi bolja, ne zbog nekoga, ne zbog bilo koga, već zbog sebe.

Dozvoli vremenu da te svojom čarolijom izliječi, da vrati natrag sve dijelove koje si izgubila da iznese samu suštinu tebe.

Izaberi sreću.
Izaberi slobodu.
Izaberi da ćeš uvijek stati na noge.
Izaberi da ćeš se izdići iznad svega.

Nećeš požaliti, obećavam, čak ćeš sama sebi i zahvaliti što si dozvolila svom umu da proradi, a ne da si ostala slušati šapat svojih prevarenih emocija i osjećaja. Jednog dana, osvrnut ćeš se i možda čak i shvatiš da si pobjegle iz okova osobe koja te srušila koja te promijenila.

Ovo možda nije bila najbolja veza koju si iskusila do sada, ali te naučila hrabrosti, naučila te kako da izađeš iz svega jača. Naučila te da svoje povjerenje ne poklanjaš lako, naučila te i kako reći ne bez osjećaja krivnje i kako voljeti sebe još više.

Zato te molim, jednom i za svagda, izaberi sebe.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...