Budi sretna

Hvala svima koji su odustali od mene

Autor:  | 

Hvala što ste odustali od mene, što niste u mene vjerovali i što sam se zbog vas osjećala da nikad neću biti cijenjena i poštovana.

Da me niste odbijali, ne bih našla svoj glas, snagu i hrabrost da se borim sama. Zahvaljujući vama sam se naučila boriti za sebe.

Hvala što me niste čekali i što mi niste dali priliku. Hvala što ste bili nestrpljivi i mislili da ne mogu više od onog što ste mislili. Hvala što ste što ste me gurali od sebe i tako me odveli na bolje mjesto. Tamo sam našla ljude koji su me prihvatili i vjerovali u mene.

Hvala što ste mi dali razlog da od vas odem i više se nikada ne osvrnem.

Hvala što vam nisam nedostajala, što me niste pokušali vratiti i što ste pokazali da vam ništa ne značim. Shvatila sam tako da ste puni laži, da glumite i da nemamo ništa zajedničko.

Hvala što ste mi lažima pokazali istinu i hvala što ste me odlaskom prislili na novi početak. Tako sam našla nove staze i ostavila prošlost iza sebe.

Hvala što sam se zbog vas osjećala kao da me teško voljeti, što ste uvijek odabrali druge ljude umjesto mene, što se nisam osjećala vrijednom. Naučili ste me da vidim svoju vrijednost, da odaberem sebe i da svejedno zaslužujem biti voljena. Zaslužujem biti prihvaćena sa svim manama.

Najviše vam hvala što ste mi pokazali da vas ne zaslužujem.

Hvala što odustali od mene kad sam vas trebala. Hvala što ste me iznevjerili kad sam mislila da ćete me podići i oraspoložiti. Hvala što ste zaključali vrata kad sam vam kucala i tražila pomoć.

Naučili ste me kako preživjeti, kako se osloniti sama na sebe i kako pronaći sreću daleko od vas. Zahvaljujući vama sam shvatila da nisam određena onime kakvom me vi vidite i kako se ponašate prema meni. Shvatila sam da mogu početi ispočetka.

Hvala što ste otišli iz moga života jer je to bio jedini način da pronađem sebe i prepoznam što trebam. Više nikad neću pristati na manje.

Hvala što ste me napustili kad nisam voljela sebe. Umjesto da ste me uništili, ja sam se sagradila. Umjesto da ste me rasplakali, nasmijali ste me.

Smijem se zato što je vaša tragedija ispala moj sretan završetak i što je vaš završetak postao moj početak.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...