Lekcije iz života

Ne trebaš mi dati cijeli svijet, dovoljno je već da ti mogu vjerovati

Autor:  | 

Povjerenje.

Mala riječ koja nosi toliku težinu. Vjeruješ li mi? Kakvo pitanje. Možeš li računati da će ta osoba biti dobra prema tebi. Može li ti držati srce na dlanu dok si ti ranjiva i nemoćna.

Povjerenje.

To znači otpuštanje prošlosti i koračanje u nešto novo. To znači postati nešto što prije nisi bila, vezati se za drugu osobu, za drugu dušu koju još ni ne poznaješ. To znači davati ljubav i moć osobi da te uništi, a vjerovati da to neće učiniti.

Povjerenje.

To znači stajati na čvrstom tlu i znati da će druga osoba vjerovati u tebe. Da će pustiti da budeš slobodna, svoja i da živiš svoj život. I da te neće ispitivati. Zato što ti vjeruje.

Povjerenje.

To znači da ćete biti dobri jedno prema drugome bez obzira na udaljenost izeđu vaših tijela ili umova. To znači da ćete biti iskreni. Da će vaša srca ostati čista. Da ćete održati riječ.

Povjerenje.

To je prvi korak kod prave ljubavi. Ranjivost. Povjerenje je sve.

Ne trebaš da ti pruži svijet na dlanu. Ne trebaš da stavlja tebe ispred sebe u svakom trenutku, da te razmazi darovima i pažnjom. Te su stvari lijepe, ali nisu sve. Povjerenje je sve. Nisu ti više važni pokloni ni spojevi. Ne trebaš dijamante ili novac. Ne trebaš da ti pruži sve što ima i onda još malo.

Trebaš mu moći vjerovati.

I trebaš da on tebi vjeruje.

Kad se spuste zavjese, kad se ogolite i otkrijete istinu o vezi- sve što ostaje je povjerenje.

Ako nemate povjerenje, nemate pravu ljubav.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...