Budi sretna

Bilo kad, bilo gdje, opet bih izabrala tebe

Autor:  | 

S vremena na vrijeme, umjesto svemira u kojem živimo zamišljam drugi-tvoj i moj. Zamišljam da ne dopuštamo okolnostima da spriječe našu čaroliju, zamišljam svemir u kojem si pružamo priliku.

Zamišljam nas kako ležimo na kauču, gledamo filmove koje nikada nisam vidjela. Napravili bismo listu svih filmova i nikada je ne bismo odgledali jer bi uvijek dodavali nove. No trudili bismo se, svejedno.

Nakon gledanja filma upustili bismo se u razgovore o bilo čemu ili bismo se ljubili u zamračenoj sobi, pronalazeći razlog zašto bismo ga trebali gledati kasnije.

Zamišljam kako upoznajemo naše obitelji. Upoznajem sve ljude zbog kojih si danas to što jesi. Ti bi upoznao sve ludosti moje obitelji. Glasni su, uzbuđeni, ali puni ljubavi i humora. Pitali bi nas najmanje 4 puta kada se planiramo vjenčati na što bismo se neugodno smješkali. To možda i ne zvuči kao najluđa ideja, ali jednostavno nije jedna od onih o kojoj bismo mislili taj dan.

Zamišljam nas kako razgovaramo o tvojim problemima i strahovima te kakve su posljedice ostavile na tvoju prošlost, ali i sadašnjost. Govorila bih ti o tom kako sam i dalje nervozna i mislim da nisam dovoljno dobra te kako pokušavam ne tražiti toliko odobravanje okoline.

Otkrili bismo sve nesigurnosti jedno drugome i to ne bi bilo strašno-naprotiv. Bilo bi lako jer je s tobom uvijek sve lako.

Zavirivali bismo na naša skrivena mjesta, otvorio bi mi se i pustio me u svaki mračni kutak gdje bi se inače sakrio. I ja bih pustila tebe na mjesta zatvorena za druge.

Zamišljam kako radimo stvari koje volimo, zbog kojih nam lica sjaje kao nikada prije. Zajedno, sretni u tom trenutku, zahvalni što smo zajedno…Zahvalna što svoje uspomene dijelim s tobom. Što si ti osoba s kojom stvaram uspomene.

Zamišljam da nakon dugog dana, dođem kući i prepustim se u tvoje ruke te samo odmaram u tišini.

Iako volim pričati s tobom, tišina je ponekad, jednako predivna. Samo bismo odmarali bez obzira na svijet. Dopustili bismo našim mislima da odlete, a naše bi ruke sigurnost pronašle jedna u drugoj.

Zamišljam kako oboje činimo stvari koje volimo i podržavamo jedno drugo. Navijala bih za tebe, a ti bi me ohrabrivao Dopuštali bismo da se naše strasti isprepliću, ali ne bismo govorili jedno drugome što bi trebali raditi po pitanju stvari u kojima smo sami talentirani.

Ponosno bi stajali zajedno, gurali jedno drugo prema boljoj verziji sebe. Onoj za koju nismo nikada mislili da možemo biti.

No, iskreno, znam da stvari ne bi uvijek bile tako divne. Znam da u stvarnosti naši životi nisu romantične komedije i filmovi. Znam da bi ponekad naši dani izgledali ovako:

Zamišljam naše nesporazume u komunikaciji. Ti previše razmišljaš, a ja sam preemotivna. Ne pronalazimo zajednički jezik i kad to očajnički želimo. Ponekad misliš da sam presenzibilna, a ja ponekad ne razumijem zašto si tako tvroglav. Ponekad ćeš biti jako frustriran mojim donošenjem odluka i nećeš ih razumjeti.

Zamišljam da bi nam ponekad bilo dosadno. Ne bismo se mazili. Odvojili bismo se ne zato jer smo ljuti jedno na drugo nego jer uživamo u svom prostoru i slobodi. Znamo koliko je važno imati svoj prostor.

Ponekad bismo se pitali bismo li trebali raditi nešto uzbudljivije, a često bismo i sumnjali u nas.

Zamišljam nas kako započinjemo vezu, a čim postaje ozbiljnija, ti oklijevaš jer nisi nikada volio obveze.

Bojiš ih se. Zamišljam koliko bi me to frustriralo i dovelo do toga da drugdje potražim predanost koju želim. Mrzim sukobe pa bi vjerojatno to prešutila kako te ne bih izgubila. Sve dok to ne bi postalo nepodnošljivo te bi ti otvoreno rekla sve što mi je na umu.

Zamišljam kako se ponekad pitamo jesmo li si uopće trebali dati priliku. Mogli bismo posumnjati u to i pomisliti „Što da se nismo upustili u ovo?“

Znaš što je najluđe? Čak i tada bih izabrala taj svemir.

Izabrala bih ga 1000 puta prije ovoga u kojem mislimo jedno na drugo, ali ništa ne poduzimamo. Prije ovog u kojem sjedim i razmišljam misliš li na mene ili ne.

Izabrala bih tebe. Bez obzira na sve, kada bih imala priliku, izabrala bih tebe. Svaki put.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...