Lekcije iz života

Vjeruj tempu života

Autor:  | 

Život je ponekad kaotičan. Taman kad pomisliš da sve ide mirno, nešto te izbaci iz takta. Ostaneš prepuštena slučaju, a tog se osjećaja teško riješiti.

Bez obzira na to jesi li dobila otkaz, ostala bez srodne duše ili se samo zatvorio tvoj omiljeni kafić, važno je napraviti korak unatrag, disati i prihvatiti tako kako je.

Uvijek me uhvati panika kad mi život izađe iz ravnoteže. Ponekad se osjećam kao da idem korak naprijed pa dva natrag. Tada zastanem i shvatim…

U redu je

U redu je osjećati se zaostalo, osjećati kao da nije u redu. Ali važno je dići se. Ja si pružim 10 minuta za emocije svaki dan i onda se prisjetim da sam opasna (bez obzira na moju joga prostirku i bijelu kavu).

Prihvati

Želimo kontolirati sve oko nas, ali moraš se sjetiti da ne možeš kontrolirati svaki dio života.
Ne gubi energiju na stvari koje ne možeš. Umjesto toga je usmjeri kako bi se približila ciljevima i bila najbolja verzija sebe.

Vjeruj

Vjeruj životu i vjeruj u sebe. Vjeruj da si u životu na pravom mjestu i u pravom vremenu i da imaš sve što trebaš. Ne uspoređuj se s drugima, svatko je drugačiji i svatko ima drugi put.
Pregledavanje društvenih mreža ti neće pomoći da se osjećaš bolje jer ćeš misliti kako su svi bolji od tebe. Život nije utrka i zato slobodno uspori.

Uči

Uči iz svojih bitaka, padova, boli, slomljenog srca, gubitka i završetaka. Kad nešto završi, nešto novo započne. Uči od ljudi koji su ti ušli u život i otišli iz njega, uči od onih koji su još ovdje i uči iz svojih iskustava- dobrih ili loših. Najvažnije od svega, uči od sebe.

Slavi

Svi imamo ciljeve koje želimo postići, ali u međuvremenu treba slaviti male pobjede i nastaviti biti motivirana. Fokusiranje na veliki cilj može ponekad biti zastrašujuće jer misliš da mu se ne približavaš. Zato pazi na svaki korak, sve si bliže ciljevima. Uzmi čašu vina i slavi.

Budi zahvalna

Budi zahvalna na svemu što imaš u životu. Prihvati sve dobro, makar bile sitnice. Jutros si se probudila i imaš još jednu priliku, imaš divne prijatelje i obitelj, imaš krov nad glavom. Što god bilo, budi zahvalna.

Sjeti se ovog citata:

“Život je nevjerojatan, a zatim grozan. A onda je opet nevjerojatan.Između nevjerojatnih i strašnih razdoblja, život je običan i rutinski. Udahni ono nevjerojatno, drži se kad je strašno i opusti se tijekom uobičajenog razdoblja. To je život; slamajući, samoiscjeljujući, nevjerojatan, strašan i običan. I začuđujuće predivan.”

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...