LJepota

Tajne vizažista Marilyn Monroe koji ju je pretvorio u ikonu

Autor:  | 

Allan “Whitey” Snyder bio je vizažist, stilist i prijatelj slavne Marilyn Monroe. On je bio čovjek odgovoran za to što se ona preobrazila iz prosječne djevojke u ikonu ljepote koja do danas zapanjuje svijet.

Zdrava i Sretna ti donosi glavne trikove ovog majstora koji i danas izgledaju sjajno.

1. Vlažna šminka za oči

7513260-marilyn-monroe1-1478522921-650-09ebb07395-1478706738

© Milton Greene

U jednom trenutku to se smatralo jako izraženom seksualnosti. U nedostatku modernih vrsta metalnih boja sjenila, Allan je jednostavno nanosio tanki sloj vazelina ili kokosovog ulja na vrh kompaktnih slojeva običnih sjenila.

 

2. Vazelin ispod baze

Allan je uvijek nanosio tanki sloj vazelina i prije dodavanja baze (pudera). To pomaže hidratizirati kožu i daje joj više sjaja pod svjetlima kamera. Danas imamo niz baznih proizvoda na raspolaganju i odabir pravog može uzrokovati glavobolju. Iako metoda vazelina ne pomaže uvijek, možeš ga malo dodati na jagodice i ispod obrva. To može pomoći da se istakneš od drugih.

 

3. Kako da usnice imaju više volumena

U doba kada se usne nisu povećavale pomoću injekcije, stilisti su trebali pribjeći raznim trikovima kako bi ih istakli, uključujući i jednu metodu koja je obuhvaćala bar pet različitih nijansi šminke. Kako bi stvorio iluziju dubine, Allan bi na usnama crtao pomoću olovke za oči u boji čokolade.

Nakon toga bi nanio boju cigle s rubova prema centru. Zatim bi koristio i svijetlo crvenu olovku, krećući iz centra i miješajući boje zajedno. Da bi se izbjegao lažan osjećaj punine i dubine na usnama, Allan je držao ove olovke jako precizno. Potom bi nacrtao točku u sredini donje usne pomoću krem boje i završio postupak primjenom debelog sloja balzama (ne sjajila za usne).

 

4. Tuš za oči koji ih ističe

7513210-000-1478599268-650-0ba408b2a7-1478706738

© 20th Century Fox Film Corporation  

Allan je uvijek kombinirao nekoliko slojeva olovke ili tuša za oči. Istaknuo bi konture očiju pomoću crne i smeđe olovke, a zatim bi koristio bijelu za unutarnje i vanjske kutove. Na kraju bi dodao par crvenih točkica da oči izgledaju svjetlije.

 

5. Tajna bijelog sjenila

Stil Grete Garbo otkriva jedan poseban trik u šminkanju koji je Allan bio u mogućnosti uspješno primijeniti na svoju muzu. Kako bi skrenuo pozornost na oči, on bi nanosio bijelo sjenilo u obliku praha na kapke. U unutarnji kut očiju nanosio bi malu mrlju sličnog sjenila u boji, samo bi to sjenilo imalo teksturu poput bisera.

 

6. Vizualno smanjenje veličine nosa

Iako je Marilyn Monroe imala korekciju nosa, ona je i dalje vjerovala da joj je nos bio prevelik. Da bi riješili taj problem, njezin vizažist je jednostavno stavio malo ružičastog rumenila do vrha nosa.

 

7. Trepavice

7513310-mari-1478509263-650-b9c891489d-1478706738

© Milton Greene

Marilyn i njezin vizažist uvijek bi prepolovili umjetne trepavice i stavljali ih samo s vanjske strane. Zbog ovog su njezine oči izgledale izduženo i bademastog oblika.

 

8. Oblik obrva

Stil obrva svake osobe je uvijek jedinstven, ali Allan je imao specifičnu metodu koju je volio koristiti s Marilyn. Uvijek je želio naglasiti oblik, pokušavajući postići trokutasti izgled. Prva namjera je bila da joj vizualno smanji visinu čela. U tom slučaju je njegova metoda funkcionirala, ali inače postoji rizik da obrve tada izgledaju kao “mali krovovi.”

 

Izvor: marieclaire

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...