Budi sretna

Nije važno gdje si bila, važno je da i dalje rasteš

Autor:  | 

Slušaj. U ovom ćeš životu napraviti puno pogrešaka. Voljet ćeš pogrešne ljude. Nećeš uspjeti. Plakat ćeš. Vjerovat ćeš nekome tko će te iznevjeriti. Prekršit ćeš obećanje. Izgubit ćeš ljude koje voliš. Učinit ćeš nešto za što si mislila da nikad nećeš. Past ćeš.

Najvažnije od svega, oprostit ćeš drugima i sebi te krenuti dalje.

Pogreške su dio života. One su tu da bismo naučili nešto, da bismo bili nesavršeni i trudili se naći put koji nije odmah napravljen za nas. Trebamo otkriti tko smo. Trebamo pustiti.

Trebamo naći put natrag nakon što ga izgubimo.
Stvar je u tome da se trudimo i trudimo čak i kad nema više nade.

Najvažnija stvar koju trebaš znati o postojanju je ova—stvarno nije važno gdje si bila, gdje si sada niti što ti se dogodilo u prošlosti. Važno je da sazrijevaš i da se razvijaš.

Svatko dolazi s drugog mjesta. Svatko ima svoj teret. Svatko ima svoje traume i bol, emocije i strah, naučene lekcije i najbolje životne trenutke. Sve to nosimo sa sobom kuda god idemo.

Ponekad možemo osvijetliti taj teret. Ponekad naučimo, s vremenom, pustiti stvari koje nas vuku na dno. Ponekad više ne nosimo bol sa sobom. Ali ona je i dalje dio nas. I koliko god bila strašna, zbog takvih stvari smo danas ono tko jesmo.

Ali sav taj teret je teret prošlosti. Ono što je najvažnije je način na koji krećemo dalje. Ono kako nosimo našu bol i pretvaramo je u ljubav. Kako pretvaramo povrijeđenost u iscjeljenje.

Ono kako idemo dalje. Ono što postajemo.

Ne kažemo da zaboraviš. Ne kažemo da možeš magično obrisati sve što ti se dogodilo ili bar to jako smanjiti. Ne kažemo da će ono što te povrijedilo prestati biti teško. Ne kažemo da nije važno ono kroz što si prošla i ono kroz što smo svi prošli.

Kažemo da ne možemo živjeti život u sjeni. Ne možemo dopustiti da nam uništi budućnost ono što se dogodilo. Ne možemo biti ograničeni načinima na koje smo bili povrijeđeni, na koje smo bili srušeni ili načine na koje smo sami sebe iznevjerili.

Veći smo i mudriji od toga. Suđene su nam veće stvari.

Moćni smo, previše moćni da bi se osvrtali.

I zato te molimo da zapamtiš kako je prošlost u prošlosti. Nije važno gdje si bila, što ti se dogodilo ni koje si pogreške učinila- ti si divna i moćna osoba.

Budućnost te čeka raširenih ruku.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...