Lekcije iz života

Bila si njegova usputna stanica (a evo kako ćeš to i prepoznati)

Autor:  | 

Postoje žene koje su uvijek zadovoljne s mrvicama muške pažnje. Njihove legendarne izjave : “Glavno da se vrati doma, sad je sve u redu među nama ili druge mu služe za seks a ja ostajem“. Sve su to potvrde da je žena zadovoljna s dijelom ljubavi i pažnje koji se manifestira kad ona dođe na red.

Teško je priznati poraz ega i reći sebi istinu da si bila nečija usputna stanica. Lakše je zavaravati sebe, lagati samoj sebi i imati vezu koja postoji samo u tvojoj glavi.

Mi žene smo emocionalna bića i teško nam je glumiti ljubav s nekim tko nas zapravo ne zanima.

Ukoliko nisi sponzoruša kojoj je stalo samo do novca, nećeš biti s nekim do koga ti uopće nije stalo.

Možeš to izvesti na jednu noć ili dvije, ali kasnije slijedi pretvaranje, navlačenje za nos i osjećaj gađenja, te grižnja savjesti da si iskoristila nekog tko ne posjeduje tvoje srce. Veze s muškarcima za koje ne osjećaš više od puke privlačnosti ili su ti samo dragi su zapravo gubitak vremena.

Sjediš s nekim na kavi a pogled ti luta okolo za boljom prilikom. Upozna te s privlačnim frendom a ti žališ zašto on sjedi pored tebe kad ima tako zgodne prijatelje koji bi ti bolje odgovarali. Pokloni ti nešto, a ti bi to najradije bacila. Doista, veza s nekim gdje ti ne zastane dah ili ti ne zatitra srce je zapravo silovanje same sebe.

Muški rod je ipak drugačija priča. Iako postoje muškarci koji su sofisticirani i neće otići sa svakom u krevet, te koji će odbiti i privlačnu ženu jer su zaljubljeni u drugu, mnogi muškarci će prihvatiti ponudu za flert iako im se žena ne sviđa.

Mnogi muškarci će pristati na jednu noć da bi udovoljili svom egu ili da ih se ne bi smatralo mekušcima. Kako bi muško društvo reklo: “Pa, zašto je ne bi okrenuo, ne mislim je ženiti. „

Tu nastupa zavrzlama, jer neće sve žene prepoznati sindrom usputne stanice. Neke će se ponadati da su osvojile muškarca kojeg su željele. Neke žene će misliti, spavao je sa mnom, to mora da nešto znači. Reći će, ne bi pristao da mu nije bilo stalo. A ako se susret ponovi, to će njihova uvjerenja još više produbiti.

Takve žene cijeli život skupljaju mrvice i ako su provele noć s nekim privlačnim muškarcem, reći će argument poput “a barem je bio zgodan“ ili “to je bila noć za pamćenje.”

No, kako uopće shvatiti da si mu bila samo usputna stanica i ne ponoviti grešku?

  • Ti si ta koja inicira susret. Zoveš ga, dolaziš mu, šalješ poruke , a on odgovori nakon par pokušaja ili šutke prihvati bez mnogo pitanja.
  • Ti planiraš što ćete raditi, kamo ćete ići, možda i plaćaš troškove.
  • On šuti i ne zove nakon susreta. Ti zoveš, on je zauzet.
  • Napadneš ga a on opet šuti i pokušava se izvući kratkim rečenicama kao „oprosti, ne bi išlo, ja nisam za duge veze. „

Zaljubljena žena je slijep plijen. Ona je poput jednooke mačke i vidi samo jednu stranu stvari. Njegov poljubac, nježan zagrljaj, pokoja isprika, blage riječi. Čak i ako se dogodilo samo jednom, ona traži objašnjenje i krivi sebe, da se nije dovoljno trudila ili da je problem u njoj jer ga nije znala zadržati.

Kad je Helena uporno slijedila Andreja po noćnom klubu i tu i tamo znala završiti ljubeći se s njim u separeu, njena prijateljica Ela je kolutala očima i upozoravala je da je to isforsirana ljubav i da on samo čeka priliku da Helena dođe k njemu, a nikad je nije nazvao i pozvao van.

Nakon tri tjedna, Ela je odlučila razgovarati s Andrejem jer nije mogla više gledati slomljenu prijateljicu koja se svaki put jadala na kavi o slomljenom srcu. Andrej je pristao razgovarati s Elom i rekao ovo: “Čuj, ja nisam s Helenom. Ona je sa mnom. I ja je ne želim povrijediti, ali ona dolazi k meni. To joj reci.”

Muškarci koji koriste žene kao usputne stanice često nisu dovoljno okrutni da bi im to rekli u lice. Oni su šarmeri, idu linijom manjeg otpora, čekaju dok žene shvate ili im dosadi. Oni navode žene da ih ostave jer ih ne tretiraju dobro, ignoriraju ih, omalovažavaju ili samo šute. No, ova situacija ima rok i zato ju je lako prepoznati.

Ne možeš nekog zvati deset puta, a on tebe nijednom. Ne možeš nekome stalno ponavljati jedno te isto a da te on ne čuje ili ne odgovara.

Usputne stanice nisu glavno odredište. To su mjesta za predah prije glavne destinacije i zato su određena vremenskim rokom. Ako si ta koja je bila u njegovom životu pet minuta i on ti ne produži rok, tada mu mahni i kaži zbogom. Ukrcaj se na glavno odredište s osmijehom i upozori prijateljice da na usputnim stanicama nema komfora.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...