Budi sretna

10 snažnih načina da se ponovno saživiš sa svojim izvornim “JA”

Autor:  | 

Sve postaje bolje kada živite svoj autentičan život, zato mu se ne opirite. Odvaži se. Udruži se sa Zdravom i Sretnom i slavi sve načine života u kojima možeš uživati apsolutno bez straha i budi ponovno SVOJA  

 1. Pokušavaj i pokušavaj ponovno.
  Bez obzira na to što se događa u tvom životu, molimo, nikada ne odustani od sebe i svojih talenata. Odbijanje i neuspjeh je sastavni dio života koji svatko mora proći. Sljedeći put kada budeš odbijena ili povrijeđena, prihvati to kao novu priliku da se dokažeš drugima i učiniš bolje sljedeći put. Misli na neuspjeh kao novu mogućnost da učiniš više.
 2. Svakodnevno uči
  Kada se osjećaš kao da si negdje zaglavila, ponovno postani inspirirana novim aktivnostima i hobijima. Upiši glazbenu školu za instrument koji si oduvijek željela, uključi se u kvartovske radionice, tečajeve, tu ćeš upoznati nove ljude koji će te umjeriti na nešto što rezonira s tobom. Nikada ne prestaj biti nadahnuta novim idejama i mogućnostima i to svakodnevno.
 3. Prihvati i prigrli svoje nedostatke. Shvati da nisi savršena i da nikad nećeš biti. Prihvati svoje ožiljke i svoje nedostatke kao nešto na što se trebaš ponositi, a ne nešto što trebaš skrivati. Prihvatiti i nauči voljeti ono što čini tebe. Znamo da svatko ima dijelove sebe koje ne voli i na koje nisu ponosni. Budi dovoljno hrabra da zavoliš one dijelove sebe koje društvo ne smatra “savršenima“.
 4. Prestani tući samu sebe radi grešaka.
  Bilo da se radi o nekoj velikoj pogrešci koju si učinila na poslu ili si nekom kolegi rekla nešto što možda nisi trebala, učinjeno je i rečeno – gotovo. Ne možeš vratiti vrijeme i to prihvati. Nemaš ništa od toga što se izjedaš. Svatko griješi i to je samo jedan dio ljudskog bića. Ti si i trebala pogriješiti, jer tako se i uči.
 5. Prepoznaj svoje vrijednosti
  Pročačkaj po svojoj osobnosti, saznaj što to zaista zaslužuješ. Ako si s partnerom koji te ne poštuje, zapitaj se zašto si još uvijek s njim. Ako radiš posao zbog kojeg prezireš svoj život, zapitaj se, je li to doista ono što misliš da zaslužuješ. Uzmi malo vremena da stvarno razmisliš o tome što želiš od života i učini potrebne promjene kako bi uistinu postala osoba koja želiš biti.
 6. Pronađi ravnotežu.
  Ako si radoholičar, odmori i uzmi si prijeko potreban odmor. Ako ti se ne da raditi ništa cijeli dan, osim gledanja filmova i ležanja u krevetu, prošetaj vani. Udahni svježi zrak i sunce. Pronađi ravnotežu između rada i zabave. Imaš samo ovaj jedan život za živjeti, pa možda bi trebala malo i uživati u njemu.
 7. Nađi se sa starim prijateljima uz kavu.
  Ponekad sve što je čovjeku potrebno kada se osjeća malo izgubljeno, je razgovor s dobrim prijateljem kojeg nije dugo vidio. Provođenje vremena sa svojim voljenima koji te znaju napamet, mogu te ponovno povezati sa svojim autentičnim ja, na način koji nitko drugi ne može. Oni te mogu podsjetiti da je život najbolji kada se ne opireš.
 8. Makni negativne ljude iz svog života.
  Ako su ljudi u tvom životu oni koji te ruše u svakoj prilici koju dobiju, i onda kada želiš s njima podijeliti dobre vijesti, molimo te, makni ih od sebe. Ti si previše posebna osoba da bi imala negativne ljude u svom životu. Reci zbogom tim pojedincima i promatraj kako će ti se život promijeniti na bolje.
 9. Sjeguj sebe.
  Priušti si vrijeme samo za sebe. Otiđi u restoran, pojedi nešto zdravo. Uzmi kavu za van i uživaj u danu bez planova, sama sebi budi ugodno društvo.
 10. Otiđi na putovanje.
  Nema ništa ljepšeg od putovanja na mjesta gdje nikada nisi bila. Nevjerojatan je osjećaj gledati nove znamenitosti i doživjeti nove okuse i mirise. Boravak u novom mjestu, učinit će čuda za tvoju dobrobit i pomoći će ti da se prisjetiš i vratiš izvornoj sebi.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...