LJepota

10 trikova da se probudite sa savršenom kosom

Autor:  | 

Mislite da je nemoguće probuditi se ujutro sa savršenom kosom i kako se to samo viđa na filmovima? Pa, u krivu ste!

Zdrava i Sretna je prikupila najučinkovitije trikove za vas, kako bi se svako jutro probudile sa savršenom kosom. Istestirajte i uskoro ćete se osjećati poput onih djevojaka iz reklama za šampone!

Prije isprobavanja bilo kojeg od trikova, sjetite se ovih osnovnih pravila:

Nikada ne bi ste trebali ići u krevet s mokrom kosom, jer kada je kosa mokra, lakše se lomi.
• Ako koristite sušilo za kosu, uvijek koristite hladan zrak. To će vam pomoći da se izbjegne neposlušna kosa. Nemojte do kraja osušiti kosu sušilom, ostavite malo vlage, tako se vaša kosa neće isušiti.
• Uvijek treba počešljati kosu prije odlaska u krevet.
•Podarite svojoj kosi novu frizuru koja će odgovarati vašem tipu kose i obliku lica i naravno brinite o svojoj kosi svak dan, kako bi uvijek bila zdrava i lijepa.

  1. Ispletite pletenicu prije odlaska u krevet

Pomoću pletenice, probudit ćete se s poslušnom i ne zapetljanom kosom koju je uzrokovalo spavanje. Važno je da se kosa isplete samo kada je suha ili neznatno vlažna.
Ako imate ravnu kosu, napravite standardnu pletenicu, a ako je kosa kovrčava, odlučite se za twist pletenicu. No, bez obzira na to koju vrstu pletenice odaberete, pobrinite se da to nije previše čvrsta, da vas ne boli glava.

  1. Nanesite nekoliko kapi kokosova ulja

Kokosovo se ulje primjenjuje na krajevima kose, jer pomaže eliminirati petljanje kose i kosa izgleda super sjajna. Važno je da koristite malu količinu ulja i izbjegavajte vlasište.

  1. Razmislite o investiranju u svilene jastučnice

Spavanje na svilenim i satenskim plahtama i jastučnicama, smanjuje se trenje koje uzrokuje lomljenje kose, ispucanosti vrhova i ispadanje kose.  Svila i saten mogu napraviti čaroliju na kovrčavoj kosi. Uložite u ove materijale i nećete požaliti.
Također možete pokušati omotati kosu sa svilenim šalom prije odlaska na spavanje. To će vam pomoći ukrotiti vašu neposlušnu kosu.

  1. Nanesite malo gela aloe vera prije odlaska u krevet

Pomiješajte malo aloe vera gel s mineralnom vodom, i staviti dobivenu otopinu u bočicu s pumpicom. Nanesite na kosu prije odlaska u krevet. Aloe vera je savršen lijek za hidratizaciju vrhova i sprečava elektricitet kose.

  1. Nanesite malo losiona za tijelo

Kap losiona za tijelo zapravo može hraniti kosu dok spavate. Nanesite par kapi losiona i samo prijeđite prstima kroz kosu, koncentrirajući se na vrhove. Zatim počešljajte kosu.

  1. Napravite pundžu

Ako je vaša kosa duga, možete napraviti punđu umjesto pletenice. Stavite svoju kosu u labav visoki rep, a zatim omotajte kosu i dobit ćete visoku pundžu koja neće smetati u bilo kojem položaju dok spavate. Ujutro ćete dobiti predivne prirodne kovrče, a kosa će biti sjajna.

  1. Pokušajte koristiti proizvode za njegu beba

Proizvodi za njegu beba, kao što su ulja i šamponi, kupke, su prirodni i puno  nježniji nego točno isti proizvodi stvoreni za odrasle. Pokušajte oprati kosu s dječjim šamponom i primijenite malo baby ulja na kosu, pogotovo na vrhove, neposredno prije odlaska na spavanje. Ujutro ćete dobiti nevjerojatno meku kosu koja miriše poput djeteta.

  1. Koristite talk da se ujutro probudite s kovrčama

Ako se želite probuditi s romantičnim kovrčama,  pospite baby puder na korijen kose kako bi se riješili masnog izgleda, počešljajte kosu i ispletite pletenicu. Ujutro ćete dobiti Hollywoodske-stilske valove na kosi!

  1. Upotrijebite najlonke i za kosu

Ovaj trik jamči da ćete se probuditi s mekom i glatkom kosom. Prvo, počešljajte kosu i napravite pundžu. Sada iskoristite svoje najlonke kao kapu za spavanje i pričvrstite s ukosnicama gdje je to potrebno. Rat s naelektriziranom kosom je napokon gotov!

  1. Koristite plastične dodatke za kosu

Plastični dodatci za kosu su najbolji izbor kada je u pitanju kontroliranje kose, a posebno šiški po noći. Zaboravite metalne galanterije, jer oni lako lome kosu dok spavate.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...