Lekcije iz života

Budi svjesna ljubaznih “seksomana”

Autor:  | 

Nije lako držati korak s dečkima velike ličnosti, kojih bi se trebala kloniti čim osjetiš iznutra znak da je on momak novije generacije.

Hvala Bogu, pa imamo toliko varijacija dobrih momaka i negativca, ali ono što još više zbunjuje, je kad je momak mješavina ta dva.
On djeluje kao dobar muškarac, a možda duboko u sebi i je. On u to vjeruje, ali istovremeno igra igru. Nazovimo ga seksoman, jer je seks njegova primarna motivacija.

Da to je on koji će te nazvati i doći kada ON to želi, jer su druge sve zauzete, a kada ti imaš potrebu za njim, on je na sastanku, pomaže mami peglati zavjese, na utakmici s dečkima…

On je sa svojim prijateljima, razgovara s jednom djevojkom, a već mu je za oko zapela ona koja je upravo ušla, a nije mu nikakva problem, dapače, lako se viđa i s nekoliko različitih djevojaka u isto vrijeme.

Kad je s tobom, on djeluje kao istinski dobar momak i želi biti u tvome društvu. Ali kada se raziđete u putevima i mišljenjima, to je to za njega. Gotovo.

Ako vidite jedno drugo ili slučajno naletite negdje jedno na drugo, vi ćete komunicirati ili možda opet otići u krevet, ali osim toga tu nema puno truda. Frustrirajuća je činjenica da se pokraj njega možeš osjećati tako dobro, čak ti i nadu da, a ništa od toga.

On nije kreten i nije nepristojan niti primitivan. On ti neće obećati ništa, niti ti postaviti bilo kakva očekivanja. U isto vrijeme, on te čini sretnom, i daje ti osjećaj promjene, koja se znaš i sama duboko u sebi, neće ostvariti.

Pokraj ljubaznog seksomana se osjećaš dobro, ali kada se odvojite, osjetiš razočarenje. On će ti vjerojatno i reći da nije u potrazi za ničim ozbiljnim, da je vaš odnos isključivo seksualne prirode i ništa osim toga. Bez da te službeno odbio, ti ćeš se vjerojatno osjećati potpuno odbijena.

Iako te on i ne odabere, to ga ne čini lošom osobom( vjeruj bolje za tebe). On može djelovati kao seksoman iz niza razloga koji su samo izvan tvoje kontrole. No, to je ipak njegov problem.

Možda on ima problem s odnosima i predanošću. Možda je imao ružno prijašnje ljubavno iskustvo. Možda on ima problema s povjerenjem. Možda postoji nešto što se događa s njim, a to nema nikakve veze s tobom, i iz tog razloga, nije na tebi da rješavaš njegove situacije dok ih on sam ne riješi.

Čak i ako te ne namjerava namjerno povrijediti, ipak te povrijedio. Nemoj ignorirati ovu stvarnost. Bilo da je namjerno ili ne, on te čini nesretnom i to je činjenica koju trebaš prihvatiti. Ne pokušavaj ga ni mijenjati ni pomagati niti spašavati.

On će gotovo uvijek htjeti spavati s tobom. Ako dečko vjeruje da je učinio sve kako bi ti postala svjesna da on ne traži ništa ozbiljno od tebe, on će tada znati da je učinio sve što je trebao, izbjegavajući bilo kakvu krivnju koju si ti možda stekla da je on napravio.

Ma koliko god bilo teško, moraš se maknuti.


To što imaš s njim, nije ispunjen odnos. Sama sebe stavljaš ponovno u okvire razočarenje, patnje i suza i to svaki put kada razgovaraš ili odeš u krevet s ljubaznim seksomanom.

U isto vrijeme zaustavljaš sebe za nove potencijalne odnose.
On može biti dobar dečko. No, on nije dobar dečko za tebe. Prestani gubiti vrijeme za je…vjetra koji te ne cijeni, za kojeg nisi jedna i jedina. On nije za tebe.

Negdje van sjedi i čeka onaj ljubazni momak koji će samo tebe izabrati za sebe. I molim te nemoj sada reći“ aha, možeš mislit kako čeka“, čeka on, samo ti moraš u to povjerovati i doći će.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...