Moda

Upoznajte Mateu – fantastičnu dizajnericu čiji je dućan “Mano Cornuta” postao mali raj za sve alternativce

Autor:  | 

Zdrava i Sretna obožava mlade, kreativne i talentirane ljude i zato vam danas predstavljamo novu mladu fantastičnu dizajnericu Mateu Kondžu, koja je nedavno otvorila u Zagrebu svoj dućan Mano Cornuta (Savska 150) u dvorištu Bikers Beer Factory puba.

Dućan je njen drugi dom, radionica u kojoj sve dizajnira, kroji i šiva.

Matea za sebe kaže kako je “magistar tekstilnog inžinjerstva po struci, poduzetnik po zanimanju, a u duši jedno šašavo biće koje teži tome da živi životom kojeg smatra sjajnim i radi ono što obožava, a to je njen Mano Cornuta.”

“Volim glazbu, obožavam festivale i oduvijek sanjam o štandu sa vlastitim kreacijama na svojim omiljenim festivalima”, kaže Matea.

U asortimanu njenog dućana – osim njenih vlastitih kreacija – nalaze se i proizvodi uvezeni iz Engleske, poput brendova Pamela Mann i Banned Apparel.

21

25

Pamela Mann su najlonke s uzorcima točkica, prugica te čak i zakovica i kostura koji svijetle u mraku. Također u ponudi su najlonke s natom (šavom na stražnjem dijelu) koje se prilično uklapaju uz pin-up suknje i haljine punog kruga koje također imamo u ponudi.

1

Banned Apparel je poznati engleski brend koji kombinira vintage look sa suvremenim elementima, a u Mano Cornuta dućanu se mogu naći njihove široke hlače visokog struka, kardigan, majica s kapuljačom i ludo dobra uniseks Harrington jakna.

“Trenutno u ponudi mojih kreacija imamo majice, haljine, suknje, platnene torbe i torbice za pojas, ali radi se stalno i nove stvari nastaju svakodnevno. Također radimo majice s tiskom koje sami kreiramo i crtamo, ali i tiskamo veće količine majica sa tiskom po želji uz pripadajuću grafičku pripremu. Šećer na kraju je šivanje po mjeri prema željama i idejama klijenata koje uključuje crtanje, konstrukciju i izradu odjevnih predmeta. Materijale klijent može izabrati iz moje čarobne ladice, može ih donijeti sam ili ih ja prema dogovoru kupim. Moram naglasiti da šivam i za klince, a u planu je i asortiman proizvoda iz uvoza za bebe i djecu alternativce”, rekla nam je Matea.

14

16-2

Ono što Mateu usrećuje, je inspiracija u glazbi i subkulturi, i to su elementi kojima je prožet sav njen rad, a kako kaže, svega ovog ne bi bilo bez podrške njene mame Karmen i dečka Mihovila.

Eklektični modni stil je Mateina vrlina.

“Volim reggae i dub, rockabilly, R&B, soul, rock, country, metal i punk. Ali također nekad volim izgledati poslovno i uglađeno pa obučem pete, kaput i Moschino torbu. Radi toga mislim da Mano Cornuta kao brend nikad neće biti dosadan. Spajanjem različitih elemenata i kombinacijom „rockerskog“ i uglađenog želim svojim klijentima omogućiti formiranje individualnog stila koji ima alternativnu bazu.”, rekla je za Zdravu i Sretnu mlada dizajnerica.

32

 


U “MANO CORNUTA” MOŽETE DOĆI KAD GOD VAM PAŠE :)

Dućan Mano Cornuta, otvoren je od ponedjeljka do petka od 11 do 19 sati, ali pozivom ili porukom na facebooku (Matea Kondža – 098/1992-980 ili www.facebook.com/mano.cornuta.butik), je moguće dogovoriti termin bilo kad izvan radnog vremena. U nedjelju u 5 ujutro ili ponoć – nema problema, dolazi Matea.

mano-cornuta


 

Svestrana Matea je svoj idol pronašla u Viviennne Westwood – “kojoj se najviše divim, jer je potekla iz subkulture, krenula s malm dućkasom, postigla sjajan uspjeh i uvela elemente punka u mainstream modu. Žena je kraljica svemira.”, navodi Matea.

Oduševljava je festivalska moda njen glavni plan je da kreirao posebnu Mano Cornuta liniju koja će biti usmjerena na festivalsko tržište, a uzore nalazi u festivalskoj modi hipi ere i još jednoj “kraljici svemira”, Stevie Nicks.

14225437_575659095955226_2630305164413287809_n“Treći modni uzor i dobar primjer za treću Mano Cornuta liniju (koju zasad u pomanjkanju boljeg imena zovem Posh) je Gwen Stefani. Nju ne bih baš nazvala kraljicom svemira, ali jako mi se sviđa što unosi elemente rock glazbe, ali izgleda uglađeno, i ona bi bila idealan ambasador za Mano Cornuta Posh, jer se vidi da potječe iz subkulture i da je opasna, ali može ušetati na bilo koji poslovni sastanak i biti krajnje primjereno obučena.”, istaknila je Matea.

Misli Matea na sve, tako je i svoju prvu kolekciju kreativno nazivala Mano Cornuta Regular, jer bi se tu našle mlade alternativke ili tattoo majstorice i pjevačice , a idealna ambasadorica za nju bi bila kombinacija tattoo majstorice Kat von D i pjevačice Imelde May.

8-2

Matein životni cilj je razviti Mano Cornuta iz malog u veliki dućan, proširiti asortiman i na muški dio te i na ostale predmete osim odjevnih te napokon stvoriti mali raj za hrvatske alternativce različitih uzrasta, životnih faza i usmjerenja u kojem na jednom mjestu mogu naći sve stvari koje oblikuju njihov stil.

Matea nam se jako svidjela jer ruši predrasude i prkosi stereotipima. Slijedi svoje srce, svoju viziju i svoj san.

I zato ti, draga Matea,  Zdrava i Sretna želi uspješnu karijeru.


MATEA, ŠTO ZA TEBE ZNAČI “DOBRO ODJEVENA ŽENA”?

“Dobro odjevena žena je ona koja nosi baš ono što ona želi. Zrači samopouzdanjem jer zna da izgleda dobro, ali se prije svega osjeća u tome udobno i ugodno. Što želim time reći? Primjerice kad ja obujem stiletto pete i neku pripadajuću “fensi” kombinaciju, može se reći da sam lijepo odjevena, ali svejedno neću izgledati dobro jer se osjećam ekstremno neudobno i sa svakim korakom mislim “Au, , jel me netko gleda kak ne znam hodat..“ i slično. A kad obujem na istu tu “fensi” kombinaciju svoje muške motorističke čizme, hodam sa samopouzdanjem, osjećam se kao ja, e onda to izgleda lijepo! To za mene znači biti dobro odjeven.”37


 

 

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...