Zanimljivosti

Google prati svaki tvoj korak, a ova stranica to dokazuje

Autor:  | 

Nedavno je procurila važna informacija o upotrebi moderne tehnologije. Zdrava i Sretna smatra kako svi imaju pravo znati o čemu se radi pa smo odlučili to podijeliti s tobom.

Sjećaš li se jednog trenutka u filmu Specijalni izvještaj kad je Tom Cruise u bijegu, ali ne može izbjeći detektiranje svoje lokacije? Gdje god ide, stalni skenovi otkrivaju njegovu lokaciju i šalju u središnju bazu. Ispada da je Google razvio nešto slično.

Da, tako je, kompanija je počela pratiti korisnike pametnih telefona gdje god da idu. Mobitel ima program koji koristi crvenu točku na karti koja pokazuje trenutnu poziciju i gdje je osoba bila.

Ne vjeruješ nam? Postoji čak i način da pratiš samu sebe. Ulogiraj se u svoj google račun koji koristiš i putem pametnog telefona i klikni na ovaj link. Vidjet ćeš gdje si sve bila od prvog dana tekućeg mjeseca.

Još je nevjerojatnije da nisu važne postavke privatnosti, Google svejedno sve sprema i prati.

Dobra vijest je da možeš minimalizirati mjeru do koje te prate slijedeći proceduru ispod. Samo prati korake. Podijeli ovu informaciju sa svojim prijateljima, obitelji i ostalima!

7882510-map2-660x440-1480340804-650-f4a5fe9c17-1480415751

Kako onemogućiti praćenje i pobrisati povijest

Idi na Google Maps Location History (Povijest lokacija) i klikni gumb u obliku zupčanika.

Tamo možeš onemogućiti ili omogućiti uslugu. Onemogućavanje svejedno ne briše tvoju povijest.

Ako želiš izbrisati informacije koje o tebi imaju o proteklih 30 dana, idi nazad na Location History (Povijest lokacija) stranicu. Klikni na meni koji je ispod kalendara kako bi vidjela povijest proteklih 30 dana ako je odmah ne vidiš.

Ispod kalendara ćeš vidjeti opciju brisanja za određen period ili cijelu povijest.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...