Lekcije iz života

10 majki otkriva što bi sebi poručile da se mogu vratiti u djetinjstvo

Autor:  | 

1. Uspori

“Diplomirat ćeš, naći ćeš posao i naći ćeš dječaka. Nemoj se toliko nervirati o budućnosti, jer biti će sve u redu. ”

2. Ne dopusti da ljubav tvog života ode bez borbe.

“Nikada se nisam borila za čovjeka kojega sam zaista voljela, jer sam se bojala da će me povrijediti. Sada sam razvedena po drugi put, ponekad se pitam koliko bi mi život bio drugačiji da sam mu rekla kako sam se uistinu osjećala. ”

3. Ponekad prekrši pravila.

“Igrala sam na sigurno svoj cijeli život i sada osjećam da sam trebala malo olabaviti, živjeti malo nesmotreno. S vremenom sam se i mogla izvući, ali dođu veće odgovornosti, oprezniji ste zbog svojih odluka koje više ne pripadaju samo vama. ”

4. Nemoj se udati i imati djecu premlada.

“Vjenčala sam se kada sam imala 20 i dobila dijete s 21 godinom, ne žalim naravno, ali sam morala odrasti tako brzo i nisam imala vremena da stvarno spoznam tko sam i što želim. Vaše dvadesete su godine da se putuje i vidi svijet, što je teško učiniti kada imate obitelj o kojoj se brinete. ”

5. Imaj vlastiti štedni račun.

“Ovisila sam o svojim roditeljima, a onda o mužu, ja zapravo nikada nisam imala svoj novac,  tako da se mogu barem nekad razmaziti i priuštiti nešto sebi bez osjećaja krivnje. U to vrijeme, sve što sam željela bilo je da se udam. Nikada se nisam fokusirala na karijeru, a sada učim moje kćeri  da imaju svoje karijere, kako ne bi ovisile o nikome kasnije”

6. Budi ljubazna prema svojim roditeljima.

“Bila sam buntovna klinka, vjerojatno sam svoje roditelje dovodila u situacije da noćima plaču zbog mog ponašanja. Ali sada, nakon što sam ih oboje izgubila, požalila sam što nisam bila ljubaznija i puna ljubavi prema njima. To je najvrednija lekcija koju sam naučila.. .Voli ih prije nego ih izgubiš.”

7. Nemoj živjeti svoj život pokušavajući udovoljiti svojim prijateljima.

“Jednog dana ćeš se udati i izgubiti većinu njih: Stoga, uvijek imaj svoj vlastiti identitet i pobrini se da te nitko ne iskorištava.”

8. Muškarac neće riješiti sve tvoje probleme.

“Mogao bi ti pomoći riješiti, ali na kraju dana ti si ostavljena sama sa sobom, uvijek ćeš morati riješiti svoje probleme, bez obzira koliko imaš godina.”

9. Slušaj svoju majku.

“Sada znam da kada me djeca ne slušaju, kasnije dođu i kažu mi da sam bila u pravu. Starimo, zrelimo, iskusniji smo i imamo veliko srce za našu djecu, tako da ima smisla slušati nas! ”

10. Imaj smisla za humor.

“Život je težak, brak je težak, djeca te ponekad izluđuju, a ako nemaš smisla za humor u svom životu, naći ćeš razloga da budeš nesretna. Život je bolji kada pokušaš pronaći načine za smijeh, umjesto plakanja. ”

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...