Gastro

Ovaj Oreo čokoladni desert je nešto o čemu svi sanjamo :)

Autor:  | 

Ovo je kombinacija koju smo svi čekali! Oreo i Milka su se spojili i stvorili poslasticu desetljeća za sve one koji žude za slatkim: Oreo čokoladni desert.

Naravno da smo se mi odlučili za gigantsku verzija ove poslastice. To je ona koju možemo podijeliti sa svima, a ti ako želiš, možeš je pojesti i sama. Nećemo te osuđivati.

sastojci

  • 4 1/2 šalice mliječne čokolade, rastopljene
  • 1 šalica bijele čokolade, rastopljene
  • 15 Oreo keksa
  • 110 grama kremastog sira, sobna temperatura

upute

  1. Pripremi posudu tako da staviš papir za pečenje na dno.
  2. Jednakomjerno ulij šalicu mliječne čokolade u posudu. Odloži u zamrzivač na 10 minuta. Kad je spremno, ulij 1/2 šalice bijele čokolade preko nje i ponovno stavi u zamrzivač na 10 minuta. U međuvremenu, napravi punjenje tako da smrviš Oreo kekse u sitne komadiće. Dodaj ih u zdjelu i pomiješaj s kremastim sirom. Kad je čokolada spremna, punjenje stavi na vrh čokoladnih slojeva. Preostalu bijelu čokoladu izlij preko svega toga i stavi zamrzivač na 10 minuta. Kad je gotovo, izlij 1 šalicu mliječne čokolade i vrati u zamrzivač.
  3. Na kraju izvadi taj komad deserta iz zamrzivača i stavi ga na mrežastu posudu (opcionalno). Preostalom čokoladom prekrij ovaj desert da bude kao torta. Još jednom stavi u zamrzivač na 5-10 minuta. Nareži na komade i serviraj. Ili samo sve pojedi žlicom!

Izvor: video embedded sa popsugar.com

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...