Budi sretna

Spremna sam prestati lagati o svojim osjećajima prema tebi

Autor:  | 

Lagala sam.

Da, žena koja toliko teži iskrenosti je lagala. Ona koja je ponosno isticala da uvijek govori istinu je lagala. Najgore od svega je to da sam lagala samu sebe, a zatim i tebe.

Ne želim biti samo tvoja prijateljica. Ne želim.

Kada su te riječi sišle s mojih usana, očajnički sam ih htjela vratiti. Ti nisi samo broj koji nazivam kada sam usamljena. Ti si jedina osoba uz koju mogu biti svoja. Iskreno govoreći, bojim se. Užasavam se pomisli da bi mogao otkriti neku manu u mom karakteru ili izgledu i na temelju toga zaključiti da nisam cura za tebe. Iako znam da na to nemam utjecaja, voljela bih imati tu kontrolu. Voljela bih se suočiti sa svim svojim nesigurnostima znajući da ću, bez obzira na sve, izaći iz te bitke jača.

No nisam nikada bila ta djevojka. Nisam nikada bila ona kojoj nije stalo. Ja sam ona kojoj je stalo toliko da me vlastite emocije ponekad plaše. To se za čas pretvori u paniku. A kada se to dogodi, počinjem odgurivati ljude od sebe.Bojim se odbijanja. Tog osjećaja koji me razdire kao da me netko udara u zube i govori mi da nisam dovoljno dobra.

Kad neke stvari ne funkcioniraju, često to generaliziramo i krenemo razmišljati da smo totalni promašaj kao osobe. Odbijanje koristimo kako bismo dokazali sebi samima da smo otužna bića koja nitko na ovome svijetu ne voli.

Iako to nije istina, dopuštam da mi taj strah upravlja cijelim životom. To je očito kada me uhvati panika i kada se iživljavam na onome tko je uzrok moje sreće.Pa lažem.Lažem jer je to jedini način da se opustim. Ne želim biti iracionalna i luda osoba, ali to sam ja. Uvijek ću biti ona kojoj je stalo previše, koja se previše daje. Uvijek ću biti ona koja skače u vatru i riskira svoje srce i živu glavu.

Bojim se ljubavi i onoga što mi je u prošlosti učinila. Uspjela mi je preokrenuti život naopačke u više navrata. Stoga umjesto ponavljanja istog scenarija s nekim drugim tko bi me mogao povrijediti, odbijam sve i svakoga. Ne želim biti ranjiva. No, zastrašujuća je istina da to jedino želim biti sa tobom.

Sve što znam je da nisam nikada s nikim bila toliko otvorena kao s tobom. Iako sam lagala u trenucima straha, to su jedine situacije u kojima nisam bila svoja. Kada osjetim da gubim kontrolu nad nečim, jednostavno se uplašim.

Više ne osjećam da moram bježati jer me ti poznaješ. Znaš moj put i sve što sam prošla. Sada znam da više neću lagati kako bi se zaštitila. Suočit ću se sa svim situacijama i vjerovati da će u konačnici sve biti onako je suđeno.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...