Lekcije iz života

Brutalna istina o tome zašto afere nikada ne prerastu u nešto više

Autor:  | 

Afere sa udanim ženama nikada nisu dobra ideja.  Ako nemaš moralnih dilema po tom pitanju, trebao bi znati da će sudjelovanje  u istima naštetiti tvom samopouzdanju i narušiti sliku koju imaš o samom sebi.

Seks s udanom ženom može se doimati kao uzbudljiv, dramatičan i intenzivniji od seksa s nekim tko nije u vezi, no to iskustvo će utjecati štetno na tvoje percipiranje vlastite vrijednosti.

Udane žene koje se upuštaju u afere čine to zbog sebe, a ne zato jer misle da si ti „taj“. Takvoj ženi ti si bijeg.  Čak i ako misliš da ne možeš ostati povrijeđen jer si u tom odnosu samo zbog seksa, tvoje će dostojanstvo blijediti, malo po malo.

Problem afera sa udanim ženama je taj da ćeš ti ostati sam. Kada ste u hotelskoj sobi, u svoja 4 zida možeš se ponašati kao da ste par, no čim izađeš na ulicu to pravilo više ne vrijedi. To ti se može činiti prihvatljivo u početku, no sa emocionalnom povezanošću koje će s vremenom rasti, to će te boljeti.

Viđanja se s vremenom smanjuju

Ako imaš aferu s udanom ženom, vrlo vjerojatno ćete se viđati jako često u početku, no s vremenom će izgovora za neviđanje biti sve više:

  • Posjećuje obitelj ovaj vikend
  • Jedno od djece joj je bolesno
  • Mora nešto obaviti za muža itd.

Ubrzo ćeš se naći u situaciji u kojoj se nadaš da će naći barem malo vremena za tebe. Čak i kada je čvrsto odlučila da će ostat s mužem, može ti ostaviti dojam da nije zainteresirana za  njega ne bi li te zadržala uz sebe kao utjehu.

Čaki ako misliš da je vaša veza nešto posebno i da ti ona nikada ne bi lagala, činjenica je da laže svome suprugu pa vjerojatno ne bi imala problema s tim da laže i tebi.Kada imaš aferu s udanom ženom, zapravo si u odnosu s varalicom i lažljivicom.  Možeš reći da je njen brak bio velika pogreška ne bi li je opravdao, no činjenica je da si ti samo njezin način da pobjegne od svega, ništa više. Oboje lažete jedno drugo kako se ne biste suočili sa stvarnošću.

Tvoj društveni život

Ako si rekao prijateljima da se viđaš s udanom ženom, sigurno neće misliti lijepo o tebi.Čak i ako ti daju podršku, budi siguran da je ona površna i da će pričati iza tvojih leđa.

No, ako si poput većine muškaraca koji se upuštaju u afere, onda vrlo vjerojatno nisi to otvoreno rekao svojim prijateljima.  Možda misliš da je to dobro, no zapravo nije jer se takvi muškarci najčešće povlače od svojih prijatelja i društvenih krugova jer ne mogu otvoreno pričati o svom životu ili pokazati svoju djevojku.

Odgovornosti u aferi sa udanom ženom

Činjenica je da se ona, sasvim sigurno, neće htjeti odreći  stabilnosti svog braka zbog tebe, iako je istim nezadovoljna. Čak i ako ostavi svog muža radi tebe, vjeruj mi, ne želiš snositi takvu odgovornost. Svaki puta kada biste naišli na neki problem u vašem odnosu, ti bi bio prešutni krivac. A ako bi se u nekom trenutku sjetno prisjetila svog prijašnjeg braka i čeznula za njim, potajno bi te prezirala jer si je natjerao da izađe iz njega.

Afere s udanim ženama mogu biti uzbudljive i opasne, no sve prednosti s vremenom bi zamijenile negativne strane. One koje nisi ni zamišljao u trenutku kada si se upuštao u aferu.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...