Gastro

Definitivno najbolji način kako ispeći savršen krumpir

Autor:  | 

Prženi krumpir s maslinovim uljem i solju, inače svi pečemo na visokoj temperaturi, krajnji rezultat je gotovo uvijek isti – zadovoljavajuć, ali ništa o čemu se treba pričati.

No kako pripremiti krumpir koji će biti savršeno svježe teksture kroz jednu potpuno novu metodu? Da krumpir bude pahuljast i mekan iznutra i hrskav s rumenom bojom izvana, potrebno ga je skuhati i peći.

Evo, umjesto prženja na nižoj temperaturi (narezanog na kockice), a zatim prženje na visokoj temperaturi do smeđe boje i hrskavosti, kockice krumpira prvo treba skuhati u kipućoj posoljenoj vodi, prije nego što ga nauljite u maslinovo ulje, sol, senf i crni papar i onda ga pržite u zagrijanoj pećnici. Tako se dobije rezultat predivnih smeđih krumpira koje su savršeno kuhanih izvana i iznutra.

d1ecba3bb7f02f11_ps16_pg_food_bestwayroastpotatoes_teaser

 

Sastojci

  1. Kilogram( ili koliko osoba imate) krumpira, očišćenog i narezanog na kockice
  2. 1 žlica soli plus 1 žlica za kipuću vodu
  3. 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  4. 2 žlice senfa
  5. 1/2 žlice svježeg mljevenog crnog papra

Upute

  1. Zagrijte pećnicu na 220 ° C. Stavite protvan s papirom u pećnicu (neka se grije dok se pećnica zagrijava).
  2. Stavite krumpir u lonac s kipućom vodom s 1 žličicom soli; krumpir mora biti pokriven vodom malo iznad. Neka zakipi, zatim smanjite kuhanje i neka kuha 5 minuta, ili dok se lako probode  vilicom – nožem, ali unutrašnjost mora ostati tvrđa.
  3. U veliku zdjelu zajedno umutiti 1 1/2 – 2 žličice soli, 2 žlice maslinovog ulja, senf i papar.
  4. Sada temeljito ocijedite krumpir, a zatim ga prebacite u smjesu sa sastojcima.
  5. Izvadite protvan s papirom iz pećnice, prelijte s 1 žlicom maslinovog ulja i istresite krumpir da se ravnomjerno rasporedi. Vratite protvan u pećnicu i pecite 25 minuta ili dok dno ne posmeđi. Promiješajte krumpir i pecite ga još 15 do 20 minuta, ili dok jače porumeni i omekša.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...