Lekcije iz života

Znakovi koji govore da nije pravi za tebe

Autor:  | 

Kad si jako uzbuđena zbg novog odnosa, nije lako odustati od muškarca s kojim jesi. Ako ne daš dečkima šansu, bojiš se da nećeš upoznati pravoga.

Naravno, svi imamo loše dane, ali uvijek smo najbolja verzija sebe na prvim spojevima i lako nas je zavesti glumom.Treba li ti pomoć da odlučiš je li on pravi ili pogrešni?

Nema vremena za gubljenje. Logično, ako te uhodi ili je opsjednut kontrolom, odmah ćeš znati da ga se trebaš riješiti. Ako nije, pogledaj znakove koje smo ti pripremili i koji će ti pomoći odlučiti je li pravi.

KAKO MOŽEŠ ZNATI DA JE PRAVI

Prvo učini ove stvari kako te ne bi zavarali ti znakovi.

1. Napravi bilješke.

Napravi popis ponašanja koja su zabrinjavajuća. Ako se ponavlja to da je nepredviljiv (otkazivanje ili promjena planova), nestabilan (mijenja često prijatelje, nema bazu) ili nedostupan (ne javlja ti se kad ga zoveš), onda nije za tebe. Ovo je sve jako važno i zato nemoj posustati.

2. Daj tri šanse.

Iskoristi ovo pravilo (nakon tri ista oblika ponašanja ga ostavljaš) ako sumnjaš na neko ponašanje. Pazi na otrovna ponašanja koja staju na put zdravoj vezi.

3. Usredotoči se na vrijednosti.

Jedna od najvažnijih komponenti veza je da si s partnerom koji ima slične vrijednosti. Ako ti cijeniš vježbanje i zdravlje, a on voli ići po zabavama na kojima puno pije, onda dugoročno niste jedno za drugo.

4. Ostani prizemljena.

Izlaziti s nekim novim je uzbudljivo iskustvo, ali očekivanja mogu biti visoka dok još ne poznaješ osobu s kojom jesi. Lako je popuniti prazninu za koju se nadaš da je istina. Ostani u trenutku i imaj realna očekivanja.

5 ZNAKOVA KOJIH SE MORAŠ PAZITI

1. Sve mu je crno ili bijelo.

Vidi životne situacije kao ekstreme i ima snažne stavove u vezi svega. Postoje dobri i loši ljudi. I točka. Neće moći razmotriti tvoje viđenje i ostavit će te u osjećaju bezvrijednosti.

2. On je pravi Don Juan.

Stalno flerta i druži se s drugima dok ste zajedno. Dok razgovaraš s njim, on gleda preko tebe u nekoga ili nešto zanimljivije. Treba mu previše pažnje da bi bio samo s jednom osobom.
Ostavit će te i osjećat ćeš se nedovoljno dobrom.

3. Sve je uvijek tuđa krivica.

Ovaj frajer misli kako je cijeli svemir kriv za sve što ga snađe, nikada nije on. Ne promišlja o svojim djelima jer ne razumije kako bi on mogao biti odgovoran. Npr. čuješ ga kako zove policajca koji mu je napisao kaznu idiot, a šefa gubitnikom jer ga je otpustio. Daj mu vremena i krivit će te za sve što u njegovom životu nije dobro.

4. Priča o bivšima.

Ne može prestati pričati o bivšoj i koliko je najgora osoba na svijetu. Ozbiljno, žena je čudovište. Zapravo, ne samo da krivi nju za sve pogrešno u njihovoj vezi nego je ona kriva za svu njegovu životnu tugu. Ostani s njim dovoljno dugo i ubrzo će prstom upirati prema tebi.

5. On sve idealizira.

Obožavat će te jer ne može vjerovati koliko si savršena- tvoj izgled, stvari koje govoriš i sve što radiš. Budi spremna na neizbježno. Nažalost će te ubrzo maknuti s trona jer će se boriti s činjenicom da svatko ima mane.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...