Budi fit

4-minutni trening koji je vrijedi kao pola sata u teretani

Autor:  | 

 Snažne vježbe visokog intenziteta nisu prikladne za svakoga, posebno u nekoj starijoj dobi, a danas je odvojiti sat i pol za teretanu postao luksuz u našem kroničnom nedostatku vremena.

No, sada već zanate da je Zdrava i Sretna najbolja pomoćnica kada tražite nešto ekskluzivno, brzo i jednostavno. Danas smo vam pripremili trening koji traje samo 4 minute, s pet izuzetno snažnih i učinkovitih vježbi koje možete odraditi ujutro, popodne ili navečer. Odvojite 4 minute samo za sebe.

 

  1. Čučnjevi

Potrebno vrijeme: 60 sekundi

young-girl-in-short-shorts-and-a-sports-shirt-performs-squats-41919917

Stanite s nogama malo šire od širine ramena. Počnite spuštati svoje tijelo kao da ćete sjesti na stolicu, koljena ne smiju prelaziti nožne prste. Leđa ravna. Čučnjeve napravite koliko možete, ili brže ili sporije, bitno da se pravilno izvode. Čučnjevi utječu na mišiće stražnjice i mišiće nogu.

  1. Sklekovi

Potrebno vrijeme: 30 sekundi

girl-doing-exercise-2707549

Početna pozicija je (a). Postavite ruke u širini ramena; vaša ramena, koljena i stopala bi trebala biti u ravnoj liniji. Počnite polako spuštati svoje tijelo prema podu, savijajte ruke iz laktova. Spustite se koliko ide, leđa su ravna.  Zatim se vratite u početni položaj. Ova vježba pomaže u razvoju prsnih mišića i tricepsa (mišići ruku).

  1. Vježba planinarenja

Potrebno vrijeme: 30 sekundi

Ova relativno složena vježba pomaže u jačanju trbušnih mišića i sagorijeva kalorije. Počnite u položaju za sklek. Istegnite svoje trbušne mišiće, podignite desnu nogu s poda, te ju polako iz koljena vucite prema prsima.  Držite leđa i kukove ravno i u fiksiranom položaju. Vratite se na početnu poziciju i ponovite vježbu lijevom nogom.

  1. Iskorak

Potrebno vrijeme: 60 sekundi

Stanite s nogama u širini ramena, ruke na bokove. Desnom nogom zauzmite široki korak naprijed, spustite svoje tijelo dok prednje koljeno ne bude savijeno na 90 stupnjeva, a stražnja noga gotovo dotakne pod. Dignite se u početni položaj i sada iskoračite lijevom nogom. U ovoj je vježbi važno da su leđa cijelo vrijeme ravna.

  1. Jumping jacks

Potrebno vrijeme: 45 sekundi

Ove skokove smo mogli vidjeti na filmovima u kojima vojnici treniraju. Izvrsne su jer poboljšavaju mišićnu izdržljivost i kardiovaskularni trening. U početnom položaju, stanite ravno, ruke su uz tijelo. Skočite uvis ali istovremeno noge širite u stranu, a ruke iznad glave. I ruke u laktu i noge u koljenu su čvrste. Odmah skočite natrag u početni položaj i ponovite.

Ove vježbe su izuzetno učinkovite, jakog intenziteta koje mogu dati dobre rezultate u kratkom vremenu . Ponavljajte svaku vježbu koliko ide, napravite i pauzu između vježbi, bitno je započeti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...