Budi sretna

Snažna žena se ne bori protiv osjećaja, ona im dopušta da ju vode

Autor:  | 

Snažne žene su ponosne, sposobne, neovisne i pametne, njihove emocije se ne miješaju u njihovu duhovitost, neovisnost ili ponos. Kad ih preplave emocije, one postaju snažnije.

Ne čini ženu snažnom samo njezina sposobnost da se bori za sebe ili da se ne da ponižavati, već sposobnost da prepozna osjećaje, one pune sreće i ljubavi i one pune tuge i gubitka, one kojih se drugi boje. Snažna žena se suočava sa svim osjećajima. Ponos snažne žene ne čini je alergičnom na osjećaje. Čini je sposobnom da ih osjeća.

Ona ih prihvaća i nosi se s njima. Ona plače, ona se naljuti, ona baci mobitel u zid i vrišti u jastuk, povuče se u samoću i isključi se, čini što treba kako bi ostala ono što je.

Kroz sva teška vremena, snažna žena, ne samo da rješava prepreke, već osjeća bol i ljutnju, osjeća iscrpljenost i ne ignorira te osjećaje. Ne pretvara se kao da ne postoje, ne pretvara se da njezini osjećaji nisu važni. Jer zna da su važni.

Snažna žena zna da su osjećaji dio nje, ona stoji uz njih, štiti ih i ne vidi ih kao slabost. Ne čini to zbog drugih već zbog sebe. Njezini osjećaji nisu poziv u pomoć niti pokušaj da bude u centru pažnje, oni su realnost. Podsjetnik da je život kaotičan, da ne postoji normalno i da bi normalno bilo dosadno. Jer to bi značilo pretvarati se da njezini osjećaji ne postoje, da ih mora zakopati i da joj ne bi bilo stalo. Snažnu ženu nije briga što je to normalno.

Nije je briga što ti misliš. Reci joj da su njezini osjećaji dramatični i iracionalni, reci joj da pretjeruje. Neće joj biti stalo što misliš. Bez obzira na tvoju kritiku, ona zna da su to njezini osjećaji, a ne tvoji.

Neće te pokušati uvjeriti da smije osjećati. Ona osjeća bez odobrenja i bez pristanka drugih. Ona to ne treba. Sve ima u sebi. Zna da su njezini osjećaji vrijedni i da ih ima pravo imati. Zna što je dobro za nju. Pušta životu da se događa i reagira hrabro s prihvaćanjem i znanjem. Snažna žena ne treba dopuštati osjećajima da ih ima, ona im dopušta da je vode.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...