Budi sretna

Pročitaj ovo ako osjećaš da su najbolji dani iza tebe

Autor:  | 

Poznajem taj osjećaj. Bolje nego što možda misliš. Osjećaš kao da su tvoji najbolji dani iza tebe. Kao da je najbolja verzija tebe iza tebe.

Kao da su sve strasti koje si imala beznadno nestale zajedno s osobom u koju si se pretvorila. Ne osjećaš se više kao ti. Ali, postoji razlog zašto se tako osjećaš, razlog koji je istovremeno zastrašujuć i pruža olakšanje.

Ne osjećaš se kao ti jer više nisi ista ti.

Nisi osoba koja si bila- ona koja je voljela sve stvari i vjerovala u sve i svima. Promijenila si se. Vidjela si stvari i upoznala ljude te naučila lekcije koje su utjecale na tebe na nepovratne načine. Nisi osoba koja si bila.

Ali to ne znači da nisi nitko. To znači da si u posebnoj fazi života.

Nisi više tko si bila, a još nisi ni postala ono što budeš. Sada si između.

A u toj fazi su svi bolni izazovi, ali i nevjerojatan rast. To je faza u kojoj su sve naše nesigurnosti istaknute. U kojoj nam naševlastite prepreke stoje na putu. U kojoj se suočavamo s dijelovima sebe koje ne volimo. U toj fazi napokon možemo prevazići naše loše strane i prihvatiti ono tko jesmo.

Tzv. „između faze“ u životu su najteže i najusamljenije. Ali su i najvažnije. To su vremena kad napokon shvaćamo tko smo. Što želimo i za što se borimo. Što nas motivira, a što trebamo napustiti.

Ove faze su nam izazov da pustimo ideale pune ega koje imamo u vezi nas samih i shvatimo tko smo doista, u dubini nas samih. Što želimo kad nas nitko ne gleda. Kako sijamo kad je oko nas tama.

Ove faze ne postoje kako bi nas odvojile od onog tko smo- one su tu da s nas odstrane sve ono što nismo.

One su tu da ogole naše egoistične identitete i prislile nas da se prisjetimo tko smo u dubini. Tko smo oduvijek bili. Tko ćemo oduvijek biti, kad sva buka i kaos utihnu.

Ove faze naših života su one u kojima se ne osjećamo kao mi, ali su paradoksalno faze u kojima smo mi najviše mi.

Kad smo sirovi. Kad smo iskreni. Nekomplicirani. One postoje da nam pokažu koje dijelove nas da napustimo, a koje da dalje nosimo sa sobom. Počet ćemo se ponvno osjećati kao mi- polako, korak po korak.

Dokle god smo željni predati to tko smo bili, počinjemo postajati te briljantne nove osobe.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...