Lekcije iz života

Umorna sam od čarobne ideje da će se sve posložiti samo ako budem sretna

Autor:  | 

Kada su svi postali opsjednuti srećom?

Čini se da je svaki guru i klinac koji ima blog u potrazi za istim i priča o istom. Svi googlamo „kako biti sretan“ i nadamo se odgovoru koji ćemo usvojiti. U potrazi smo za srećom ispod duge.

To je jedino što želimo, zar ne?

Biti zadovoljni i ispunjeni, želimo prestati patiti. Želimo naučiti vrijednost života, raditi posao iz snova, voditi ljubav s osobom o kojoj sanjamo i probuditi se svako jutro kako bismo sve to ponovili.

Da, točno to, dovraga!

No, što ako prava sreća dolazi u trenutku u kojem prihvatimo da ona nije konstanta?

Umorna sam od pomisli da sam nepotpuna jer nisam sretna. Umorna sam od uspoređivanja s drugima. Umorna sam od čarobne ideje koja nalaže da će se sve posložiti samo ako budem sretna.

Sreća je prolazna. Dolazi i odlazi. Uveseljava nas u nekim trenucima i onda nestane, poput duha. Daje nam vikend, tjedan ili mjesec cijele vječnosti i onda se vraća kući. Mora nas napustiti, a mi ne znamo  zašto ne može ostati uz nas zauvijek.

Ovo brine neke ljude. Činjenica da je nešto samo privremeno stvara osjećaj neugode. Razmisli o tome. Rijetka smo vrsta koja prakticira monogamiju i mnogi od nas vjeruju u ideju o srodnoj duši, o osobi za zauvijek.No ništa nije zauvijek. Život je privremen. Stoga, sve u životu je također privremeno, uključujući i sreću.

Ne kažem da ne bi trebala trčati za stvarima koje ti donose radost. Posveti se svojim strastima. Zaljubljuj se svaki put iznova. Pjevaj ispod tuša. Čini ono što te usrećuje. No, budi svjesna da nećeš uvijek biti sretna. To ne znači da nisi uspjela. To ne znači da nisi otkrila tu ludu, dobro skrivenu tajnu koju ostali znaju.

Danas možda imaš loš dan. Ili prosječan. Možda si danas bijesna. To je normalno. To je ok.

Cijeni sreću kada je imaš. No ne izluđuj se pokušavajući je zadržati. Pusti je da ode, kako je i došla. Na kraju krajeva, ne bi znala koliko je posebna da je cijelo vrijeme bila prisutna,zar ne?

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...