Lekcije iz života

Bio si najbolja najgora stvar koja mi se dogodila

Autor:  | 

Kada sam te upoznala, mislila sam da ljubav može pobijediti sve. Mislila sam da, ako volim nekoga stvarno jako i trudim se za vezu, da ću biti voljena. Da će možda sve ispasti bolje. Mislila sam da, ako ti dam najbolje od sebe, da će mi se to i vratiti.Mislila sam da ću ti se sviđati ako te volim i da ćemo onda biti zajedno. Mislila sam da će to biti dovoljno.

Zavoljela sam te u onim trenutcima kada si bio dobar prema meni, u to nema sumnje. Zaljubila sam se u osobu za koju sam znala da možeš biti i mislila sam da ćeš postati ta osoba ako te volim dovoljno jako. Ali, to što sam dala najbolje od sebe onome tko to nije zaslužio nije me samo povrijedilo već je okaljalo moje mišljenje o ljubavi. Nisam mogla odbaciti činjenicu da postoji druga strana tebe.

Ti, koji si ignorirao svaki poziv i zvao tek u 3 ujutro. Ti koji si se pobrinuo da znaš da sam pročitala tvoju poruku. Ti koji si znao točno kada i što reći kako bi se upropastila večer koja još nije ni počela. Ti zbog kojeg sam uvijek bila na oprezu. Ti koji si me držao blizu, ali ne dovoljno blizu da budem tvoja. Ti koji si uvijek prekidao, makar nismo ni bili skupa. Ti koji si nas skrivao kao da sam neka čuvana tajna. Ti koji si me morao kontrolirati jer nisi mogao kontrolirati neke stvari u svom životu.

Postala sam tvoj „ispušni ventil“ iako sam samo htjela voljeti te. Tvoj ego su hranili svađa, suze i omalovažavanje mene. Pitao si se koliko ja mogu podnijeti? Kolko mogu trpjeti? Kada ću puknuti? I možda se činilo da sam slaba jer sam tolerirala takvo ponašanje, ali stvarno, bila sam snažna.

Jer sam još uvijek vidjela dobro u tebi. Jer sam još vjerovala u tebe. Jer kad si me izazivao, nisam nikad vikala. Nikad psovala. Nikad se nisam spuštala na tvoju razinu. Umjesto toga, vjerovala sam da će biti dovoljno ako nastavim vjerovati u tebe i voljeti te.

Jer bez obzira koliko si mi boli nanio, nisam prestala vjerovati da te ljubav može promijeniti. Ono što nisam shvaćala je da nisam za tebe. Shvatila sam da će me uništiti ljubav prema tebi i toleriranje tvojih mana. Uzeo si dio mene kako bi se ti osjećao bolje, a mene si ostavio slomljenu.

Bio si najbolja najgora stvar koja mi se dogodila. Naučio si me koliko sam voljna truditi se za nekoga. Još bitnije, naučio si me što ne smijem raditi za nekoga. Pokazao si mi što ne zaslužujem i što više nikad neću tolerirati. Pokazao si mi da ljubav nije tako magična kao što je prikazano u filmovima i serijama. Ljubav je izbor dvije osobe. Naučio si me da ne radim sve za drugu osobu. Naučio si me da volim sebe i da se brinem o sebi.

Hvala ti za sve to. I možda je čudno biti zahvalan na tako lošoj vezi, ali odlazim od tebe sa saznanjem da sam dala sve od sebe. Odlazim znajući da to ne zaslužuju svi. Odlazim vjerujući i znajući da će takva ljubav kakvu sam tebi pružila, jednog dana biti moja.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...