Lekcije iz života

Sve ono što zreo muškarac neće nikada napraviti

Autor:  | 

Jesi li se ikada pitala kada muškarci postaju zreli i što to uopće znači? Neki ljudi postaju zreli sa 15 ili 16, a neki ostaju djeca i u svojim 30-ima ili 40-ima.

Mi sa Zdrave i Sretne danas smo odlučili podijeliti s vama 8 karakteristika koje razlikuju emocionalno zrelog muškarca od onog koji to nije. Vjeruj nam, dob tu nije ključni faktor.

Zreo muškarac neće kritizirati tvoj izgled

“Zašto se ne ofarbaš u plavo?”

“Draga, volio bih da si malo mršavija”.

Muškarac koji te iskreno voli, nikada neće govoriti o tvom izgledu na taj način. Kada to čini, ne pokušava ti pomoći. Zapravo na taj način namjerno pokušava povećati svoje samopouzdanje, odnosno, osigurati se da si sama dovoljno nesigurna i da ga nećeš ostaviti. Zreo muškarac se neće spustiti tako nisko. Neće te kritizirati samo kako bi stimulirao svoj ego.

Neće ti uzimati tvoj osobni prostor

Ako imate zdravu vezu, ne morate skrivati ništa jedno od drugo. Bilo da su u pitanju Facebook poruke ili kontakti u telefonskom imeniku. Naravno, to ne znači da tvoj partner ima pravo pretraživati tvoje džepove ili čitati mailove. Ako to čini, tvoj muškarac pokazuje nesigurnost i nedostatak poštovanja prema tebi.

Ne bježi od problema

Kada bismo se kao tinejdžeri  suočili se s nekim problemom, zatvorili bismo se u neki svoj svijet, zar ne? Zreo muškarac zna da je najbolji način za rješavanje osobnog, obiteljskog ili poslovnog problema suočavanje s istim. To ne znači da je uvijek u potrazi za problemima. Zreo muškarac zna kada riješiti problem, a kada izbjeći svađu.

On ne smatra da je pokazivanje emocija znak slabosti

Biti muškarac ne znači biti nimalo emotivan i rezerviran. Mudar čovjek se ne boji kritika na račun pokazivanja svoje senzualnosti, nježnosti ili romantične strane. On zna da neće biti manji muškarac ako pokaže svoje emocije. Upravo suprotno, takvo ponašanje je važan dio u izgradnji zdrave veze.

Ne misli samo na danas

Neki muškarci će potrošiti i zadnju kunu na večeru u skupom restoranu bez razmišljanja o posljedicama Ili će organizirati veliki tulum usred radnog tjedna, a dan poslije uzeti slobodno. Takvi muškarci jednostavno nisu u stanju planirati unaprijed i ne razmišljaju o budućnosti. Zapravo, sredovječni muškarci koji se ponašaju kao uzbuđeni školarci, ono su što će ženu dovesti do ruba. To ne znači da bi tvoj život trebao biti dosadan i nimalo spontan-jednostavno ne bi trebao živjeti samo za danas.

Neće ti davati osjećaj da si manje bitna od njegovih prijatelja

Svi muškarci moraju izlaziti sa svojim prijateljima i s vremena na vrijeme družiti se snjima. No mudar muškarac nikada neće dozvoliti da se njegova žena zbog toga osjeća manje važna. Oni muškarci koji često slušaju savjete svojih prijatelja, a ignoriraju mišljenje onih koji ih vole su najčešće pojedinci sa psihičkim problemima. Vrlo često su djetinjasti i vrlo nezreli.

Ima zdrav odnos sa svojom majkom

Zreo muškarac uvijek pronalazi vremena za svoje roditelje čak i ako nemaju idealan odnos. On razumije da je vrlo važno brinuti za one koji su o njemu brinuli jako dugo. No, nikada ne prelazi onu liniju kada njegovi roditelji (najčešće njegova manjka) počinju zauzimati središnje mjesto u njegovom životu.

Poštuje te i nikada te neće udariti ili uvrijediti

Ovo uključuje ne samo fizičko nego i psihičko zlostavljanje. Ako proživljavaš bilo koji oblik nasilja u kući, prestani pronalaziti izgovore i ostavi ga odmah. Zreo muškarac ne udara ženu, bez obzira koliko ljut bio.

Način na koji se muškarac odnosi prema ženi ovisi o njegovom karakteru, ali i o ženinom ponašanju. Zdrav odnos gradi se u dvoje i žene bi isto trebala izbjegavati određene pogreške kako bi sretno živjele sa svojim partnerima.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...