Lekcije iz života

Lekcije koje sam morala naučiti na teži način u 2016.

Autor:  | 

Kraj prošle godine bio je obilježen rezimiranjem i donošenjem zaključka o tome kakva je ista bila i što nam je donijela.

Ako ću biti iskrena, ja mislim da je prošla godina bila odlična-ako izuzmem one trenutke žaljenja, besanih noći ispunjenih suzama i  boli, ljude koje sam izgubila, prijateljstva koja su nestala i stvari koje su pošle krivo.

No, pretpostavljam da su sve te stvari dio godine i ne mogu odvojiti dobro od lošeg kako bi je definirala. Govoreći optimistično, vjerujem da sam puno naučila iz loših stvari koje su mi se dogodile prošle godine.

  1. Nemoj izgubiti sebe pokušavajući zadržati nekog.

Protekle godine sam učinila mnoge stvari zbog kojih sam se osjećala nelagodno ili sam smatrala da nisu ispravne. Učinila sam ih jer sam se plašila da ću u suprotnom izgubiti ili razočarati neke ljude. Na kraju sam izgubila i sebe i njih. Ako te netko u životu navodi da činiš nešto što ne želiš, pusti tu osobu iz svog života jer joj, zapravo, nikada i nije bilo istinski stalo do tebe.

  1. Preboli nekoga ili nešto prije nego kreneš dalje.

Razmišljaj o tome kao o nepotrebnoj prtljazi na putovanju. Kako ćeš stići do svog cilja ako nosiš toliki teret na svojim ramenima? Otpusti svu težinu, pusti je.

  1. Ne zadržavaj sve u sebi: pronađi nekog kome je stalo, tko te razumije i podijeli s njim sve.

Protekle sam godine doživjela grozne stvari zbog kojih sam provela bezbroj usamljenih noći zbog kojih sam toliko plakala. Nikada nisam bila ona koja priča o svojim problemima ili osjećajima jer sam imala dojam da ću izgledati kao slabić ako se nekom otvorim. No protekla mi je godina promijenila tu percepciju. Shvatila sam da bolje prolaze oni koji su otvoreni i pričaju o onome što prolaze. Osim toga, kada se otvoriš ljudima, vaše prijateljstvo očvrsne. Zadržavanje emocija može biti toksično.

  1. Ne forsiraj stvari-uvijek gledaj širu sliku.

Ovo se podrazumijeva samo po sebi. Zašto bi forsirala nešto što nije suđeno? Znam da je otpustiti nešto lakše izreći nego učiniti zbog raznih očekivanja koje smo si sami nametnuli. No ako gledamo širu sliku, naučit ćemo otpuštati i otvarati se za nove mogućnosti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...