Lekcije iz života

Sve što želim reći onom koji me uništio

Autor:  | 

Mislila sam da smo suđeni jedno drugome, a ostavio si me sa slomljenim srcem. Da sam barem otišla na prvi znak problema, ali ja sam borac. Borim se za sve u mom životu.

Želim da ljudi oko mene znaju koliko su mi važni i neću stati sve dok ne osjete moju ljubav. Možda je to bila moja najveća greška.

Mrzim činjenicu da si trenutno osoba od koje mi se povraća. Moje srce je već bilo u ranama kada sam te upoznala, ali ti si ga uništio do kraja.  Dio mene se pita jesi li me  duboko u sebi mrzio? Možda sam bila previše za tebe i umjesto da si otišao, odveo si me na put s kojeg nisam sigurna hoću li se ikada vratiti.

Dala sam ti svoje srce, a ti si imao opciju izliječiti ga ili slomiti. Izabrao si ovo zadnje. Dok sam se ja trudila da sve moje stare rane zacijele ti si dao sve od sebe da moj trud baciš u vjetar. Nikada neću razumjeti što se dogodilo s nama jer mislim da ni ti sam ne znaš odgovor na to pitanje.

Ako neprestano tražiš nešto bolje, ono što imaš ispred zdravih očiju nikada neće biti dovoljno dobro. Kada si rekao da me ostavljaš zbog neke druge, ljepše, to je zvučalo kao da bih trebala biti sretna radi tebe. Sretna jer si pronašao bolju verziju mene.

Nikada neću moći biti sretna zbog tebe i apsolutno je nepošteno što me tako nešto uopće tražiš. Iako ti ne želim ništa loše, ne mogu ti željeti ništa dobro također. Ne želim ti bol koju si ti meni nanio, ali ne želim ni da živiš sretno sa nekom drugom. Možda me to čini ogorčenom i osvetoljubivom, no ja mislim da sam samo čovjek. Kada te netko povrijedi, kao što si ti mene, teško je ne osjećati bijes koja razara utrobu.

Jednog dana ću otpustiti sve te emocije i nastaviti. Jednog dana ću biti sposobna ustati iz kreveta i suočiti se sa svijetom ne misleći da su se svi urotili protiv mene.

Prisjećam se neprestano svih tvojih riječi u svojoj glavi. Pokušavam misliti da sam možda sama iskreirala neku fantaziju koja nema veze s istinom, ali nisam. Nisam izmislila nekoliko zadnjih mjeseci. Nisam izmislila tebe. Nisam stvorila nešto iz ničega. Bio si tu, cijelo ovo vrijeme.

Možda sam bila glupa kada sam povjerovala u svaku tvoju riječ. Možda sam bila glupa kad sam povjerovala u tvoju iskrenost. Možda je moja greška upravo to što sam htjela vjerovati u tebe i u sve što nudiš. A možda sam jednostavno pala na tebe na najjednostavniji mogući način, a tebi to nije bilo dovoljno.

Što god bilo to što je sve promijenilo, nadam se da je bilo vrijedno toga. Zaista se iskreno nadam jer tada sva bol koju sam osjetila nije bila uzalud. Ako si našao svoju srodnu dušu, a ja sam bila prepreka na tom putu, onda se zaista nadam da ćete uspjeti.

Ne mogu ti reći da te ne mrzim jer mrzim te. Još uvijek te želim udariti kad se sjetim svih riječi koje si mi rekao i koliko si me povrijedio.

No, reći ću ti jedno: povrijedio si me, ali nisi me ubio. I zato svaki put kada shvatiš što si učinio, neću biti tu i čekati tvoju ispriku. Ne treba mi. Čuvaj je za sljedeću koju ćeš slomiti jer hoćeš.

Nadam se da ćeš sabrati prije nego što uništiš samog sebe ili, još gore, neku drugu.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...