Budi sretna

Nije važno koliko si slomljena – zaslužuješ ljubav, trud i poštovanje

Autor:  | 

Nije važno ako smatraš da ćeš cijeli život biti sama. Ako nikada nisi imala dečka, samo si se par puta poljubila s nekim. Možda te netko zavlačio i na kraju si se osjećala kao budala.

Zaslužuješ više od toga. Zaslužuješ  pravu vezu s pravim muškarcem koji se trudi.Zaslužuješ da te upozna s roditeljima i prijateljima i šalje ti poruku svakog jutra. I da te pozove na zajednički odmor. Zaslužuješ pravu ljubav, a ne zavlačenje.

Nije važno patiš li od anksioznosti ili depresije. Ako ne možeš izaći iz kuće. Drugima je teško razumjeti tvoje promjene raspoloženja jer tvoj um radi drugačije nego um ostalih ljudi. Nije važno ako se osjećaš usamljeno i uplašeno.

Zaslužuješ biti voljena od strane nekog tko razumije da nisi slaba zbog bolesti. Bolest ti daje jedinstvenu snagu. Ako s ovakvim poremećajem možeš preživjeti dan, možeš i pronaći ljubav. A onaj pravi će to razumjeti i neće mu smetati. Njemu će to biti samo dijelić tebe, nešto što te ne određuje.

Nije važno osjećaš li se izgubljeno. Ako si nezaposlena. Ako si zapela između snova i onog što se čini kao da je bolja opcija. Ako ne znaš što ćeš sa životom.

Zaslužuješ nekoga s kim ćeš postepeno otkriti kakvu budućnost želiš. Nekoga tko cijeni da si u procesu rada na sebi. Nekoga tko će slušati dok ćeš pričati kako si zbunjena i tko će ti pomoći donositi odluke. Nekoga tko će biti tu za tebe.

Nije važno jesi li odrasla s roditeljima koji su ti pružali otrovnu ljubav. Roditeljima koji nisu bili u stanju sjediti za večerom u tišini. Koji su se vrijeđali. Zbog kojih si se tresla kad su povisili glas jer njihove svađe nisu bile normalne.

Zaslužuješ nekoga tko će te podsjetiti kako izgleda zdrava ljubav. Nekoga tko će te držati za ruku za vrijeme rasprave i željet će napraviti kompromis. Čuvaj tu osobu. Osobu koja dokazuje da ne trebaš biti kao tvoji roditelji.

Nije važno ako te apsolutno svaki muškarac varao. Nije važno ako te je iskoristio ili ponižavao. Nije važno što očekuješ da ne ostane kad spavaš s nekim. Bol je postala normalna.

Zaslužuješ nekoga tko će te gledati u oči, zakleti se da će biti vjeran i održati obećanje. Nekoga tko će ti pokazati da je monogamija stvarna. Moguće je. I predivno je.

Nije važno imaš li ozbiljan teret koji vučeš. Nije važno ako se nosiš s velikom tugom ili smrću. Ako si nenormalno ljubomorna. Ako ne možeš zaspati ili se ne možeš ustati.

Zaslužuješ nekoga tko će ti pomoći da otreseš sav taj očaj. Nekoga tko će te uvjeriti da nisi žrtva i da kreneš dalje. Nekoga zbog kog ćeš shvatiti da je na svijetu više ljepote nego boli, dokle god tvoje oči odabiru to vidjeti.

Nije važno jesi li nepopravljivo zabrljala. Svejedno zaslužuješ poštovanje. Svejedno zaslužuješ trud. Svejedno zaslužuješ ljubav.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...