Budi sretna

Ovo je za tebe koja imaš senzibilnu dušu

Autor:  | 

Ovo je za ženu koja ima senzibilnu dušu.

Za tebe koja brineš o drugima malo previše, za tebe koja druge ljude stavljaš ispred sebe pokušavajući ih očajnički zaštiti ih od bilo kakve boli.  Kada govoriš, s tvojih usana silaze samo lijepe riječi. Kada si okružena drugima, tvoje je srce otvoreno i ti slušaš, slušaš pomno svaku riječ. Stalo ti je i tako će uvijek biti.

Za tebe koja voliš pogrešne ljude, daješ im sve što imaš, nikad ne tražeći ništa zauzvrat. Za tebe koja u svim odnosima izvučeš deblji kraj jer naivno vjeruješ u dobrotu tuđeg srca. Voliš strastveno, otvaraš se bez imalo opreza. Dopuštaš ljudima da ti priđu i pritom se ne bojiš  jer se nadaš da će osoba koju voliš učiniti isto.

Ovo je za ženu koja ima senzibilnu dušu.

Za tebe koja plačeš zbog dirljivih filmskih scena, koja postaneš preemotivna u diskusijama, koja voliš sve malene i neobične, koja bi njegovala svaku životinju koja pronađe. Ovo je za tebe koja imaš srce za svakoga-od napuštenih tek rođenih štenaca do potpunog stranca koji prosi. Ti osjećaš sve, osjećaš u svojim prsima. Uvijek si bila ona koja je svjesna, koja investira u misli, iskustva i živote onih oko tebe i tako će uvijek biti.

Za tebe kojoj se srca slama zbog potrebitih ljudi, koja preuzima boli drugih na svoja pleća. Za tebe koja si ponekad povrijeđena i treba ti vremena da se oporaviš. Za tebe koja si bojažljiva pri susretu s boli, koja se ponekad izgubiš pod navalom snažnih emocija.

Za tebe koja ne možeš prestati voljeti one koji su te povrijedili. Nekako uvijek pronađeš način da vidiš u drugima dobro, nadu čak i kada si sama, slomljenog srca. Za tebe koja se ne prestaješ boriti, čak i kada je bitka izgubljena. Za tebe koja se boriš, čak i kada se boriš sama. Za tebe koja se daješ jer to si ti. Emocije proživljavaš duboko, drugačije.

Ovo je za ženu koja ima senzibilnu dušu.

Za tebe koju smatraju osjetljivom, ali ti si zapravo u svojoj osjetljivosti snažna. Za tebe koja pronalaziš hrabrost uspravno stajati kada si povrijeđena. Za tebe koja, bez obzira koliko povrijeđena bila, nastavljaš vjerovati u druge, otvarati se. Za tebe koja si nježna, koja osjeća, koja voli, kojoj je stalo. Za tebe koja imaš čisto srce.

Budi ponosna na svoju senzibilnost. Budi ponosna na to kako te oblikovala, koliko pozitivizma i lekcija ti je donijela, kako je blagoslovila ljude oko tebe, kako te učinila snažnom u svijetu punom ogorčenosti i mržnje. Slavi svoje emocije, svoju unikatnost, svoje veliko srce i duh koji se ne plaši ničeg.

Ti si žena sa senzibilnom dušom-prekrasna i hrabra.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...