Budi fit

Goga – žena koja će vam ponovno vratiti gipkost

Autor:  | 

Zdrava i Sretna vam predstavlja damu koja je nedavno otvorila u Zagrebu svoj fitnes studio “Fiskulturu”, a ona svojim posebnim treninzima pomaže ljudima da vrate prirodu svakodnevnom pokretu.

“Fiskultura je projekt koji je nastao mojom dugogodišnjom praksom rada s rekreativnom populacijom. Rezultat je širokog spektra znanja i prakse iz različitih tehnika: trenažnih i terapijskih. Tako se sam trening kroji s obzirom na zatečeno stanje klijenta, bilo da se radi o premorenom menadžeru ili ozlijeđenom vikend-sportašu. Podizanje vlastitog djeteta, tereta ili vrećica s tržnice ne bi trebalo predstavljati problem zdravoj kralježnici. Naime, pitanje je tko danas nema križobolje ili neku bolnost sustava za pokretanje. Koncept “urbanog treninga” fokusira se na radno sposobnu populaciju i anulira sve poteškoće i problematiku nastalu višesatnim sjedenjem na radnom mjestu.“ – objasnila nam je Goga.

dsc_0493

Fiskultura, kao prostor treninga, podrazumijeva usluge grupnih i individualnih programa, te terapijskih tretmana. Atmosfera na treninzima se odnosi na međusobnoj potpori polaznika i pozitivne socijalne komponente, vježbe izvlače i onaj zadnji atom snage iz vježbača. Programe polaze i djeca, srednjoškolci, trudnice. Individualni program je modeliran po mjeri pojedinca, te će se čak i sam sadržaj mijenjati s obzirom na trenutno psiho-fizičko stanje klijenta: neće se forsirati forma ako je prisutan neki problem zglobne i mišićne disfunkcije.

_dsf3321

Sjećate se doba kada smo se kao mali igrali vani, kada su nas roditelji morali tjerati da uđemo u kuću nešto pojesti? Tako se prisjeća i Goga, onog starog vremena kada se živjelo u skladu s prirodom i njenim zakonitostima, bez stresa.

“Danas smo ukalupljeni u stolice, automobilska sjedišta i pred tv ekranima. Htjela bih da barem u polju kretanja budemo orijentirani na prošla vremena. Sve nam je “pod nosom”. Zato treba konstantno podsjećati našu muskulaturu da smo predodređeni za kretanje, a ne za višesatna sjedenja. Upravo iz tog razloga postoje programi osvještavanja i jačanja struktura uz kralježnicu, kako bismo u svakodnevici funkcionirali bez problema.”

dsc_0426

Svim ljudima kojima je pokret potreban, bez obzira na spol i godine,  dobrodošli su u Fiskulturu, jer žele podsjetiti ili ispočetka naučiti tijelo kako da se prirodno kreće.

dsc_0414

Fiskultura se nalazi u poslovnoj zoni, Radnička cesta 50, na 2. katu Kongresnog centra.

Više o ovom konceptu treninga možete saznati i ovdje: www.fiskultura.fit

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...