Budi sretna

Polako učim kako se prepuštati životu

Autor:  | 

Učim kako ne forsirati da se neke stvari dogode.

Učim otpuštati, dopuštati da se stvari odviju u pravo vrijeme, dopuštam da mi svemir pošalje nešto, ne trčim više za ničim. Jer ako za nečim moraš trčati, to znači da to ne miruje, ne želi biti uhvaćeno, ne želi biti tvoje. Vjerujem da će mi Bog poslati ono što mi je suđeno. Neću biti pasivna, no neću se ni boriti s vjetrenjačama.

Učim dopuštati da me ljubav pronađe.

Učim kako prestati dešifrirati poruke i zbunjujuće signale i čekam jasne poruke, one očite koje je lako razumjeti i koje te ne navode na hrpu pitanja i preispitivanja.

Učim kako pustiti one koji me ne žele u svom životu. Možda naučim kako im sama otvoriti vrata jer više ne želim povremene posjetitelje u svom životu. Ne želim svoj krevet dijeliti s nekim tko ne želi sa mnom provoditi svaku noć. Ne želim svoje srce dati nekom tko ga neće znati čuvati. Učim kako dopustiti pravoj, uzajamnoj, jednostavnoj i strastvenoj ljubavi da pronađe svoj put do mene.

Učim kako biti strpljiva sama sa sobom.

Učim kako biti blaga prema sebi i svojim planovima. Učim biti ljubazna prema sebi čak i kad posrnem. Učim kako biti dovoljno strpljiva na putu ostvarenja svojih snova. Učim kako si oprostiti greške, kako ih pretvoriti u sjećanje, a ne etikete koje će me obilježiti. Učim kako dopustiti da te iste greške dokažu da sam se trudila oko stvari koje zapravo nisu bile za mene, da nisam uvijek igrala na sigurno, da sam ponekad riskirala.

Koristim mudrost koju sam stekla nakon svih pogrešaka koje sam napravila. Ta ista mudrost naučila me da se greške događaju jer forsiramo ono što nam nije suđeno, pokušavamo dobiti ono što nam nije namijenjeno.

Učim kako prestati kontrolirati svoj život.

Učim da je sasvim u redu ako nemam odgovor na sva pitanja ili ako nisam tamo gdje bih željela biti. Učim kako se prepustiti životu, umjesto da grčevito okrećem volan u drugom smjeru. Učim da neću uvijek dobiti ono što želim, no da će mi život uvijek dati ono što mi treba.Učim kako se prema životu ponašati kao prema prijatelju.

Pokušavam ga razumjeti, voljeti i kada je teško. Učim kako ga prihvatiti i kada me frustrira, kako cijeniti iskustva koja mi je pružio, uspomene koje mi je dao, smijeh koji mi je donio i tugu kroz koju me proveo samo kako bih rasla.

Učim kako otpuštati i kako gledati na život kao na osobu. Osobu koja se još uvijek pronalazi, koja ima mane, koja želi biti bolja, no ponekad u tome ne uspijeva kao i ostali.

Učim kako se prepustiti sili života, umjesto da je zaustavljam.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...