Lekcije iz života

10 loših navika na koje trošiš energiju i kako ih se riješiti

Autor:  | 

Osjećate li se stalno iscrpljenom i istrošenom i ne razumijete zašto? Razlog je u tome što smo svi skloni zadržati navike koje nam oduzimaju energiju, a ne znamo kako ih izbjeći.

No, rješenje je vrlo jednostavno – potrebna je samo volja.

Danas Zdrava i Sretna iznosi 10 stvari koje nam svima rasipaju energiju i rješenja za svaku od njih, a predlaže ih Dalaj Lama.

 

  1. Održite obećanja

Ne dajte obećanja kojih se ne možete držati. U nastojanju da budete ljubazni, kršenjem obećanja srušit ćete sami sebe dobru reputaciju. Dakle, ako ste izvršili obećanje, ispunite to obećanje.

  1. Klonite se negativnih ljudi

Mnogo puta, u želji da pomognemo nekome, završimo s optužbama i negativnom energijom od drugih. Okružite se pozitivnim ljudima i izbjegavajte one negativne.

  1. Svoje račune platite na vrijeme

“Ne budite nikome dužni” – to bi trebao biti vaš životni moto. Uvijek platite svoje dugove na vrijeme. Odnosite se prema drugima onako kako vi želite da se drugi prema vama odnose.

  1. Naučite opraštati

Ako se odlučimo živjeti s neoprostom, tada biramo patiti. Umjesto da se trujete mržnjom, izaberete oprost i krenite dalje, bez obzira zaslužuje li netko oprost ili ne, ali tako sebi dajete mir. Oprostom ćete sebi skinuti veliki teret s leđa.

  1. Neka fokus bude na onom što želite i volite

Ponekad moramo raditi stvari koje nam se baš i ne sviđaju, ali, kada je to moguće, izvršite one  zadatke koje ne volite raditi i ostavite više prostora i usredotočite se na ono u čemu ste strastveni.

  1. Vrijeme za svaku namjenu

Postoji vrijeme za odmor i vrijeme za djelovanje. Oba su jednako važni i potrebni u vašem životu. Ovo nikada ne zaboravite.

  1. Nemojte pretrpavati, već sredite!

Ako želite da vaš život protječe, ne zaustavljajte se. Započnite preraspodjelom svoje sobe ili adaptacijom svog ormara. Vaš dom je odraz vaše energije, a zidovi nereda su njegovi prirodni tok. Dakle, ako želite očistiti svoj um, počnite brisanjem nereda u svom prostoru.

  1. Suočite se s nevoljama

Ne bježite od sukoba. Ako vam nešto smeta, izrazite to osjećajima i izbacite iz svog života. Nemojte čekati da rješenje padne s neba. Često je upravo ovdje negdje- samo morate pogledati okolo

  1. Čuvajte svoje zdravlje

Čak i najbriljantniji um ne može učiniti puno bez dobrog zdravlja. Oni koji se brinu i o svom fizičkom i mentalnom zdravlju su mnogo sretniji. Provedite dovoljno vremena brinući o svom tijelu

  1. Dozvolite životu da teče

Vi ste dio svega, i sve je dio vas. Prestanite se boriti sa životom, prihvatite ga i prepustite se njegovom prirodnom toku. Dovoljno je zapamtiti da ste vi ta koja upravlja brodom.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...