Budi sretna

Svakoj ženi koja misli da je “previše”

Autor:  | 

Eno je… Ona koja je “previše” žena. Ona koja voli snažno, osjeća duboko, pita često i želi previše.

Zauzima previše prostora sa sa svojim smijehom, svojim oblinama, iskrenošću, seksualnošću. Njezina prisutnost je kao stablo, kao planina. Njezina energija zauzima svaki dio u sobi. Ona zauzima previše prostora.

Tamo uzrokuje lom sa svojom stalnom željom. Ona želi puno, želi sve, previše sreće, previše vremena za sebe, previše zadovoljstva. Ona će proći kroz sumpornu rijeku i pakao da dobije što želi. Ona će riskirati sve da uguši čežnje svogasrca i tijela. To je čini opasnom.

Ona je opasna.

Zbog nje se ljudi previše znoje i previše osjećaju. Ona izvrsno nosi svoje samopouzdanje i sigurnost. Sve su oči uperene u nju, svi misle da je nevjerojatno seksi. Strastvena i nezasitna.

Ta žena. . . Previše glasna, iskrena, pametna, lijepa, osjećajna, divlja, zastrašujuća, snažna, uspješna, sretna. Ona je previše.

Trebala bi usporiti. Netko bi joj trebao reći gdje joj je mjesto.

Evo mene… Ja sam previše žena, previše osjećam.

Hedonistica, feministica, žudim i želim mnogo- pravdu, iskrenost, prostor, jednostavnost, intimnost, poštovanje, da me vide i razumiju, želim da održiš obećanja i želim pažnju.

Govori su i da sam zahtjevna jer želim što želim. Zastrašujuća jer zauzimam previše prostora. Govorili su mi da sam sebična jer volim samu sebe. Govorili su da sam vještica jer znam kako se iscijeliti.

A ja još uvijek ustajem. Još uvijek puno osjećam i zauzimam puno prostora.

Moram.

Žene poput mene se suočavaju s predrasudama stoljećima- svi nas se boje, boje se načina na koji tražimo poštovanje i istinu. Čak i u današnje vrijeme se žene srame što su velike i strastvene.

I svejedno ustajemo.

Pred svojim očima svjedočim uzdizanju ovih žena. Žena koja je „previše“ također je poznata pod nazivom divlja žena ili božanska žena. U svakom slučaju, ona je ja, ona je ti, ona napokon dobiva prostora.

Ako su te zvali „previše emotivnom“, „kujom“ ili bilo kako drugačije, onda si previše žena.

A ako jesi… Prigrli to što jesi. Prigrli svoje dubine i širine; nemoj se suzdržavati, nemoj napustiti sebe ili svoju karizmu.

Zaboravi sve što si čula- ovo je dar. Ti možeš iscijeliti, osloboditi se i biti izravna.

Nemoj se bojati od ovog dara niti se skrivati. To što si previše je magija. Lijek. Možeš promijeniti svijet.

Ne vjeruješ mi? Sve žene kojima se diviš, one koje su promijenile povijest, one koje su digle svoj glas i bile tko jesu. Potraži ih. Oprah, Ronda Rousey, Beyoncé, Kali, Misty Copeland, Janet Mock, Mary Magdalene . . . sve su bile “previše”.

Ako si ovakva žena, molim te: Pitaj. Traži. Želi. Širi se. Kreći se. Osjećaj. Budi.

Zapali tu vatru i pruži nam trnce.

Molim te da ustaneš.
Trebamo te.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...