Budi sretna

Ne trebaš njega da bi bila snažna žena

Autor:  | 

Vjeruj mi, ne trebaš ga.

Ja sam nažalost morala naučiti na teži način da se može voljeti nekoga i biti potpuno slijep od snažne privlačnosti na nekog i na kraju tu privlačnost  zamijeniš za ljubav. Toliko sam se zakačila za njega, da sam došla do točke gdje je postalo sve već nezdravo. Stalno sam mislila na njega, i razmišljala o tome kako je, gdje je sada i s kim je i to naravno svaki dan.

Sve je to nekako i normalno, sve dok sve nisam shvatila da ja zapravo po cijele dane razmišljam o tome kako ja mogu postati što privlačnija u njegovim očima, a ujedno sam polako ali sigurno gubila svoj identitet.

Vidiš, nisi sama. I ja jako dobro znam kakav je to osjećaj. Znam kako to ide. Znam kako je to stalno razmišljati i voditi scenarije i monologe i dijaloge po glavi prije nego što se možda dogode, (ali u većini slučajeva takvi se scenariji koje mi u glavi imamo, ne dogode).

Znam onu želju u kojoj bi se htjela povezati se s njim, gledaš filmove koje on voli, gledaš sportove koje on voli, kako bi imala o čemu pričati s njim. Jedeš hranu koja ti teško sjedne kasnije na želudac, ali nije bitno, s njim si. Znam kako je to probuditi se usred noći kako bi provjerila je li on možda na mreži, tako da možete razgovarati. I znam kako je to činiti one male stvari, od kupnje malih darova, ili kupovine suvenira s tvojih nedavnih putovanja, ili čak i iznenaditi ga samo da bi on bio sretan.

Čineći ove stvari, sigurno da mogu predstaviti nova iskustva i osobni rast ako se pažljivo rukuju, ali ako se pojavi opsjednutost tom osobom, to može biti štetno, pogotovo ako si ti jedina u toj vezi koja se trudi.

Voljeti nekoga ne mora značiti da moraš izgubiti sebe. Ali priznajmo, svi smo samo ljudi, a ponekad, kad volimo nekoga, tada volimo za sve ili ništa. Svi želimo doživjeti osjećaje kada smo cijenjeni i voljeni, ali što ako to ne dobijemo za uzvrat? Što se dogodi kada shvatiš da toj osobi ne značiš onoliko koliko on tebi znači? Boli, zar ne? No, nikoga se ne bi trebalo okrivljavati, jer svi volimo drugačije. Možda te on i voli, ali ne onako kako bi ti željela da te voli.

Zato ovo pišem svim ženama koje vole nekoga ili koga su možda voljele, a izgubile i njega ali i sebe u tom procesu, možete pronaći svoj put natrag. Zapamti: NE TREBAŠ GA!

Ne trebaš ga da bi se osjećala lijepom.
Ne trebaš ga da bi cijenila sebe.
Ne trebaš njega da bi rasla.
Ne trebaš njega da bi shvatila koliko vrijediš.
Ne trebaš njega da bi shvatila da kada voliš, voliš snažno i da u tome nema ništa loše.
Ne trebaš njega da bi se sviđala sama sebi niti da bi voljela samu sebe.

Sve što ti trebaš si ti, a je to je i više nego dovoljno. Voljeti nekoga da, ali na kraju dana, voli sebe još i više, jer kada se sve ostalo raspadne, uvijek ti preostaje ljubav za sebe. Svijet se može obruši i to će te spustiti na koljena, ali samo će te ljubav prema sebi ponovno dići.

Nemoj kriviti ljubav, ljubav je lijepa stvar. Samo se ponekad život malo poigra i stvari ne ispadnu onako kako želimo da budu. Ali, za sve postoji razlog, slučajnosti ne postoje. Za svakoga postoji osoba koja bi trebala biti uz nas, ali ju i mi sami možda odbijamo da uđe u naše živote, s tim što ne volimo dovoljno niti smo zaljubljene u sebe. Kada se žena zaljubi u sebe, ljubav će sama doći.

Zato, sve je dobro, bit će još bolje. I molim te zapamti snažna ženo, on ti ne treba, možda ga želiš, ali ga ne trebaš.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...