Budi sretna

U 2017. ne ispuštaj iz ruku sve ono zbog čega se osjećaš voljenom

Autor:  | 

Ovo je tvoja godina- ona u kojoj ćeš prestati usrećivati druge i fokusirati se na svoju sreću. Ovo je godina u kojoj ćeš zasjati, ovo je tvoja godina.

U novoj godini nemoj činiti stvari koje si činila u 2016. Ne žrtvuj svoju sreću radi drugih. Nemoj biti na usluzi onima koji prstom ne bi pomaknuli za tebe. Ne govori „DA“ kada jedino što želiš reći je “NE“. Ne trpi više ničiju torturu jer vrijediš više. Dovraga, vrijediš!

Ako radiš posao zbog kojeg se osjećaš jadno i zbog kojeg poželiš plakati svaki put kada odlaziš na isti, daj otkaz.Ne čini više ništa što te ne inspirira da živiš bolji život. Ne čini ono što te uništava više nego što te ispunjava.Ako toliko mrziš svoj posao, onda zaista nema smisla nastavljati svoj put radeći ga. Potraži drugi posao, pronađi ono što misliš da će te usrećiti.

Tvoja sreća je važna i ne bi je smjela konstantno žrtvovati radi računa koje treba platiti ili nekog drugog koga treba time usrećiti. Tvoja sreća i mentalno zdravlje su povezani. Ne stavljaj toliki pritisak na samu sebe jer ćeš završiti bolesna i mentalno iscrpljena. Nijedan novac nije vrijedan te boli, stoga prestani mučiti samu sebe.

Pronađi ono što te usrećuje i nastavljaj činiti upravo to. Cijeni sve ono zbog čega se osjećaš voljenom i ne ispuštaj to iz ruke. Pamti trenutke u kojima se toliko smiješ da te boli trbuh, ne uzimaj ih zdravo za gotovo. Život je lijep, predivan ako mu to dozvoliš.

U 2017. godini nemoj se baviti negativnim stvarima i katastrofama. Svoj fokus usmjeri na ono dobro. Ako će sve to biti nevažno za nekoliko godina, nije razlog da se zbog toga živciraš čak i ako se u datom trenutku čini da se sve raspada. Proći će, znaš to.

Jednostavno radi  ove godine ono što te usrećuje. Ako to znači da ćeš odrezati svu kosu ili priznati sebi i drugima da si biseksualka ili lezbijka, jednostavno učiniti to! Ako to znači da trebaš prekinuti sa svojim partnerom koji te sputava, ostavi ga. Ako to znači da trebaš dati otkaz, preseliti se, razvesti ili iskoračiti iz vlastite zone udobnosti, molim te učini to.

Život se treba živjeti. U životu treba uživati jer postoji milijun stvari koje možemo vidjeti i koje nas mogu usrećiti. No, vrlo često, iskusimo premalo. Stoga, neka 2017. godina bude najbolja dosad.

Ne plaši se uraditi nove stvari jer najgore što se može dogoditi je da ne uspiješ. No, ipak pokušavaš, činiš nešto kako bi postala bolja verzija same sebe.

Ove godine nemoj se fokusirati na druge. Ne fokusiraj se na svoje roditelje, prijatelje ili kolege. Fokusiraj se na sebe. Postani centar svog svijeta i brini o sebi na način na koji brineš o ljudima koje voliš. Učini nešto posebno za sebe, kao što to činiš za druge.

Zaslužuješ to. Svake nove godine samoj sebi kažeš da će to biti tvoja godina, no ove godine neka zaista bude tako.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...