Budi sretna

Evo kako znam da te volim

Autor:  | 

Znam da te volim jer se naživciram kad si gladan.

Ne znam da li znaš koliko puta ja zaboravim doručkovati? Koliko noću ostanem budna pokušavajući završiti neke projekte sve dok ne osjetim dami se želudac stisnuo od gladi?

Sve ovo, ne odnosi se na tebe. Nije primjenjivo. Želim da si ti odmoran, nahranjen, da ti je toplo. Čini se da mi je to bitnije kada si ti u pitanju.

Smeta mi ako tvoj kaput nije dovoljno topao. Ako tvoja kava nije dovoljno velika. Ako si zaboravio doručkovati treći put ovaj tjedan  ili ako se nisi naspavao ovo jutro prije posla. Tvoje općenite potrebe utječu na mene i mislim da sam napokon otkrila zašto.

Znam da te volim jer kada sam s tobom sve utihne.

Jesi li svjestan koliko rijetko mi se to događa? Koliko sam puta sjedila kod psihologa moleći za neke tablete jer mi smetaju svjetla, škriputavi zvuk u hodnicima, moj um koji neprestano skače na sasvim nepovezana mjesta.

Znaš li koliko je neobično da sve to prestane? Da se moja osjetila umire, moj um primiri u stvarnom vremenu i prostoru? To je upravo ono što se događa kada sam s tobom, kada osjećam tvoju ruku kako odmara u mojoj, tvoje disanje usklađeno s mojim. Znam da te volim jer zbog tebe moj um prestaje bježati. S tobom, sve što imam sad u ovom trenutku, čini se dovoljno.

Znam da te volim jer me ne odbijaju tvoje mane.

Ne smeta mi ako ostavljaš odjeću na podu, ako neke riječi krivo izgovaraš ili lako nekad zaboraviš neke ljubazne geste. Volim grimasu koju napraviš kada se na nešto koncentriraš. Volim način na koji nešto istražuješ. Volim činjenicu da ponekad trošiš novac impulzivno, odeš u McDonalds za ručak. Volim to što si ljudsko biće, nesavršeno biće. Ta spoznaja daje prostora i mojoj nesavršenosti.

Znam da te volim jer ne moram misliti neprestano na tebe.

Nema analiziranja sms poruka, naših razgovora. Nema potrebe za seciranjem svih trenutaka koje smo proveli zajedno. Znam da te volim jer se osjećam ugodno znajući što predstavljamo jedno drugome. To ne mora imati određeni smjer. Određeni ritam. Želim te uz sebe i ti želiš isto kada sam ja u pitanju. I to je sve. Tako jednostavno i tako predivno.

Znam da te volim jer zbog tebe želim biti nesebična.

Znaš li koliko je to neprirodno za mene? Ja ne patim od nekakvog spasiteljskog kompleksa. Nemam problem staviti svoje potrebe iznad tuđih, osim kada si ti u pitanju. Ti si moj prioritet. Zbog tebe vozim kilometrima u drugom smjeru, otkazujem večernje planove, biram poklone i šaljem poruke samo kako bih te podsjetila da si mi važan.  Zbog tebe želim činiti male stvari bez da o njima dva put razmišljam. Jer uz tebe, moja naklonost nije gluma. Ona je otvorena na površini i želim da takva bude.

Znam da te volim jer to je jednostavno tako.

Sa svim prethodnim muškarcima, bilo je predomišljanja. Radila sam „za“ i „protiv“ liste kako bih analizirala što zaista tražim, da li si odgovaramo….

No s tobom, osjećaji su tako jednostavni. Tako očiti. Poput struje koja odnosi svaku sumnju i dilemu koja se pojavi. Znam da te volim na onaj najjednostavniji, najnekompliciraniji način.

I znam da me voliš jednako tako.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...