Budi sretna

Predivni načini na koje možeš biti i ranjiva i otvoriti vrata ljubavi

Autor:  | 
  1. Izrazi svoje emocije

Živimo u svijetu u kojem je biti otvoren nešto zastrašujuće. Bojimo se razgovarati s ljudima o našim istinskim emocijama, a upravo o tome ovisi uspjeh naših odnosa. Bojimo se reći nekome što mislimo u određenom trenutku ili ako netko dotakne naše srce. No, morali bismo. Morali bismo prestati graditi zidove između vlastitih iskustava i naših iskrenih priznanja ljudima. Pa što ako su ista zastrašujuća, luda? To je uzbudljivo. Kada kažeš nekome kako se osjećaš zbog njega, otvaraš vrata ljubavi.

  1. Čini ono što smatraš ispravnim u datom trenutku

Dosta je bilo neodlučnosti. Sumnji. Pretjeranog razmišljanja. Dosta je bilo ispitivanja trebaš li nešto napraviti ili ne. Učini to. Život je prekratak kako bismo kalkulirali svaku stvar. Prekratak da se preispitujemo. Prekratak da prestanemo raditi ono što želimo jer ćemo na kraju ionako žaliti. Prestani živjeti žaleći za nečim. Ako mu želiš pružiti ruku, ispruži je. Ako ga želiš poljubiti, poljubi ga. Ako ga želiš privući k sebi nasred ulice, učini to. Ti si jedina osoba koja stoji na tom putu.

  1. Budi otvorena kada je u pitanju tvoja prošlost

Ranjivost podrazumijeva da će tvoje tajne biti izložene na vidjelo. Nadaš se, tada, da će te osoba s druge strane i dalje voljeti takvu kakva jesi. No, znaš što? Svi imamo tajne. I što ranije otvoreno progovoriš o svojoj prošlosti, o tome gdje si bila, što te oblikovalo i kako si se promijenila, to ćeš biti sposobnija ostvariti iskrene i predivne odnose. Stoga, prestani skrivati svoju prošlost, prestani gurati dijelove sebe ispod tepiha. Prava će te osoba voljeti takvu kakva jesi, zajedno sa svim tvojim tajnama.

  1. Podijeli s nekim nešto što nisi mislila da ćeš ikada moći

Najdublji dijelovi tebe su upravo oni dijelovi koje neka osoba želi vidjeti. Ta osoba želi vidjeti tebe iza svih tvojih zidova, ispod svih tvojih slojeva. Ta osoba želi znati tebe iza fasade koju pokazuješ svijetu. Ta osoba želi znati tvoje tajne i s tobom podijeliti svoje. Dopusti joj. Dopusti joj da ti se otvori, dopusti da bude tvoje iskustvo. Podijeli s njom sve ono što kriješ, svoje tajne koje inače nikada ne bi izrekla na glas. U tom trenutku počinje prava ljubav-tada kad se prestaneš skrivati.

  1. Vjeruj onome što ti govore

Biti ranjiv znači vjerovati nekome. Vjeruj i kada ti prošlost viče da ne bi smjela. Vjeruj i kad se bojiš. Vjeruj i kada nisi sigurna da li bi trebala. Vjeruj i kada nisi sigurna da će osoba kojoj daješ svoje povjerenje čuvati tvoje srce. Vjeruj nekome jer to je jedini način da netko uđe u tvoj život u potpunosti. Vjeruj što ti govore i daj im priliku. U suprotnom ćeš uvijek gledati iza sebe i pitati se što bi se dogodilo da si vjerovala nekome.

  1. Slušaj

Otvori svoje srce i svoje uši. Slušaj što ti osoba govori-njezine emocije, misli, strahove, nesigurnosti. Biti ranjiv ne znači samo dati sebe drugome. Ranjivost podrazumijeva i to da ćeš pažljivo čuvati dijelove druge osobe i naučiti kako je voljeti.

  1. Prestani zatvarati vrata svog srca

Ne moraš biti toliko zaštitnički nastrojena. Ne moraš uspoređivati svaku svoju vezu s onom iz prošlosti. Ne moraš očekivati da će ljudi zaslužiti tvoju ljubav-to ne funkcionira tako. Prestani podizati zidove. Otvori se. Biti ranjiv znači znati da postoji mogućnost da budeš povrijeđena, da sve može poći po zlu. Biti ranjiv znači znati da je ljubav  između dvoje nesavršenih ljudi, bez sumnje, nesavršena, no svejedno je izabrati.

Dakle, što znači biti ranjiv? Biti snažan, biti svoj.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...