Budi sretna

Tebi, koja misliš da ti je bolje samoj

Autor:  | 

Znam da si zauzeta i možda nemaš vremena za vezu.

Nisi osoba kojoj je veza prioritet. Možda si jednom pokušala i nije ti uspjelo. Zato si se okupirala drugim stvarima koje su važnije.

Ali znam i da su samo izgovori koje si govoriš.

Usprkos tome što si zauzeta, i ti i ja znamo da ti nešto nedostaje. Emotivni ljudi trebaju druge i znam koliko te to plaši.

Bojiš se nekoga pustiti unutra.

Misliš da će te netko ostaviti ili otkriti drugima tvoje tajne ako srušiš svoje zidove. Bojiš se pustiti svakoga tko ti nije prijatelj. Zato odguruješ ljude.

Ali znam da duboko u sebi to želiš.

Jedini razlog zašto guraš ljude i bježiš toliko često je zato jer želiš da netko savlada izazove koje mu postaviš. Želiš da ti netko dokaže da te zaslužuje.

Znam koliko se bojiš biti povrijeđena…

Srušila si zid u prošlosti. Vjerovala si pogrešnim ljudima. Previše si plakala kad nije bilo vrijedno. Znam da ne želiš biti povrijeđena. Znam da vidiš ranjivost kao svoju slabost. Znam koliko si snažna jer je bilo trenutaka kad nisi bila snažna.

Ali znam i koliko mrziš sama spavati.

Vrtiš se u krevetu koji je prevelik za jednu osobu i ne sjećaš se kad je pored tebe bio netko tko je želio ostati. Nešto jako važno ti nedostaje u životu i u redu je da to priznaš. U redu je reći da želiš upoznati nekoga i želiš vezu. To nije znak slabosti.

To je znak da si ljudsko biće.
Znam kako je praviti se da te ne smeta.

Ali nikada to nećeš priznati. Koliko god se trudiš uvjeriti druge da ti je bolje samoj i važnija ti je karijera, pokušavaš uvjeriti i sebe.

Međutim, zavidiš svakom zaljubljenom paru koji prođe pored tebe.

Veseliš se danu kad ćeš ti biti na tom mjestu, ali nekako to ne možeš zamisliti. Čini se da su svi osim tebe u vezi pa se trudiš pomiriti se s tim.

Radije bi bila sama nego u lošem društvu.

Nemoj pristati na ništa manje. Nisi u prošlosti i nikad nećeš. Sjećaš se kako je biti s nekim i osjećati se kao da si sama.

Ali te želim podsjetiti na jednu stvar…

Zaslužuješ ljubav više od ikoga.

Jednog ćeš dana upoznati nekoga i on će ostati bez obzira na to što ćeš se svim silama truditi da ga otjeraš. Srušit će tvoje zidove i pustit ćeš ga u svoj život. Vidjet će tvoju najgoru stranu i svejedno će ostati. Svađat ćete se, a on neće otići dok to ne riješite. Jednog dana ćeš shvatiti da nisi slaba ako nekoga trebaš. Ljubav te osobe će ti dati snagu. Jednog dana ćeš upoznati nekoga tko te zaslužuje.

Jednog dana ćeš naučiti ponovno voljeti i otvoriti svoje srce. Tada će se ono iscijeliti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...