Lekcije iz života

Jedna od istina o platonskim vezama

Autor:  | 

Ako nisi znala… Kad upoznaš nekoga, potrebne su 3 minute (i manje) da razviješ fizičku privlačnost prema toj osobi.

Meni se zapravo sviđa ta pomisao da moj um divlja prije nego se vrati u realnost. Neki dan sam svjedočila razgovoru koji se tiče prijateljstva između muškarca i žene.

Misliš li da muškarac ili žena mogu biti prijatelj s nekim tko ih privlači?

Naravno da se ovo ne odnosi na cijeli svijet, ali općenito bih rekla ne, a evo i zašto:

Muškarci nam se žele uvući u gaćice – čak i ako se potrude za to- to im je krajnji cilj. Ne tvrdim da muškarac ne može odoljeti iskušenju fizičke i seksualne privlačnosti, ali uvijek mu je to negdje u glavi. Ako mi ne vjerujete, pokažite dekolte prijatelju i pogledajte reakciju.  

U razgovoru koji sam spomenula, to je bio kraj rasprave. Naravno, u razgovoru su sudjelovala dva muškarca pa nisu imali potrebu lagati. Muškarci žele seks. Žele i druge stvari, ali seks im je jako važan. Zaključili su da žena može imati platonsko prijateljstvo s muškarcem, ali muškarci ne mogu tako. Ja se ne slažem s tim dijelom.

Mislim da je sa ženama jednako u te prve tri minute kad upoznaju nekoga. Ovisno o dijalogu koji dalje slijedi, žene vide potencijalnog partnera.  

Prvo možda vidimo potencijalnog prijatelja, ali onda ipak partnera. Žene smo. Žene također mogu zakopati osjećaje i othrvati se želji za muškarcem. To ne znači da nemamo skriveni motiv kod prijateljstva. Nije ni nama sve platonsko, čak i ako nema seksa.

Mislim da je bolje pitanje trebaju li muškarci imati platonske odnose sa ženama dok skrivaju prave osjećaje i namjere?

Kao što sam već spomenula, ovo se ne odnosi na sve ljude. Ne tvrdim da netko ne može imati isključivo platonsku vezu sa suprotnim spolom. Samo vjerujem da je život rizik i treba riskirati.

Ako ćeš biti dovoljno sretna, završit ćeš s najboljim prijateljem i seksualnim partnerom. Mislim da je jedina gora stvar od toga da ti se sviđa prijatelj suprotnog spola- praviti se da ti se ne sviđa.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...