Lekcije iz života

Moja snažna ljubav nije znak moje slabosti, ne zaboravi to

Autor:  | 

Ako te zanima da li mi je stalo, stalo mi je. Ako me trebaš uza sebe, bit ću tu.

Ako želiš da budem dio tvog života, ako želiš da ostanem, da budem oslonac u svim životnim olujama, obećavam –bit ću tu. Bez oklijevanja. Bez obzira koliko boli ili udaljenosti bilo među nama.

Kada volim, svoje srce pružam na dlanu svom partneru. Nasmijem se i kažem mu da brine o njemu. Ne gradim zidove oko njega, ne štitim ga. Kada volim, otvaram se. Vjerujem. Opraštam. Slušam. Dopuštam da razgovor vode moji osjećaji. Kada volim, ne kalkuliram, ne kontroliram. Dopuštam da nas svemir spoji i izgradi našu sreću prirodno, spontano. Kada volim, dijelim svoje misli s njim.

Gledam kako se naši snovi isprepliću, a naše misli plešu zajednički ples. Dopuštam da riječi ispune prostor oko nas, učine nas potpunima i povezanima. Kada volim, gradim poveznicu između svog i njegovog srca. Dajem mu sve što imam i više od toga. Volim bez ograničenja jer život je prekratak da bih voljela drugačije.Kada volim, volim ludo i slobodno sa svime što imam jer sam rođena da volim baš tako i nisam nikada naučila kako voljeti manje.

Ali nemoj misliti da je snažna ljubav znak moje slabosti. Nemoj misliti da je moja dobrota nesigurnost. Da je moja želja za davanjem kompenzacija nečeg. Da je moje povjerenje izraz očaja. Molim te nemoj misliti da je način na koji volim patetičan, da je moja ljubav prema tebi neiskrena. Ne lažem kada kažem da ću te staviti na prvo mjesto. Ne pretvaram se kada te strastveno poljubim. Nisam krhka jer dopuštam da imaš posebno mjesto u mom srcu.

Žene koje snažno vole, često su krivo shvaćene. Naša je ljubav smatrana pomalo ludom, pretjeranom. Način na koji opraštamo smatra se jadnim, a ne moćnim. Podrška koju dajemo voljenima smatra se grčevitim držanjem za prošlost, a ne bezuvjetnom potporom što ona zapravo jest.Gledaju nas kao osjetljive, krhke, umjesto da uvide da su naša srca snažna.

Što je istina kada su u pitanju žene koje snažno vole? Mi smo sve samo ne krhke.

Žena koja snažno voli je jaka. Jaka je jer, bez obzira na sve, ona svaki put iznova izabire ljubav. Ona je jaka jer oprašta. Vrata svog srca otvara ljudima jer vjeruje u njihovu dobrotu, čak i nakon sve boli koju je doživjela.Žena koja snažno voli, voli s ciljem. Voli strastveno i s namjerom.

Ne krije svoje emocije od onog kojeg voli. Ne dopušta da njezinu istinsku prirodu sputavaju smiješna društvena pravila.Ona je neustrašiva u potrazi za dobrim ljudima. I njezino veliko, otvoreno srce čini ju sve samo ne slabom.

Stoga nemoj misliti da sam slaba, osjetljiva i očajna ako volim snažno. Ja sam žena koja zna kako voljeti i ne boji se to živjeti. Ja sam žena koja daje, voli i podržava jer ću uvijek stajati uz one koji su mi važni. Ja sam žena koja oprašta jer ljudi nisu savršeni i svi zaslužujemo priliku za rast. Ja sam žena koja se ne skriva, ne odlazi, ne odustaje, ne diže zidove kada je ljubav u pitanju.

Ja sam žena koja snažno voli. To me ne čini slabom i zbog toga se nikada neću sramiti.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...