Budi sretna

Nađi neku bolju od mene, jer zaslužuješ sve ono što ja nisam

Autor:  | 

Zaslužuješ neku bolju od mene, jer ja te nikada neću moći voljeti u potpunosti. Ali ti to i znaš. I ja znam. Znao si to iste sekunde kada si me upoznao.

Znao si rezultat, znao si jedinu dinamiku koja bi mogla uvjerljivo  funkcionirati između nas, a ti si pristao biti onaj koji je bio manje voljen. Ti. Ne ja. Sada oboje za to plaćamo svaki na svoj način.

Zaslužuješ nekoga boljeg od mene, jer ti u sebi imaš toliko ljubavi, a odričeš je se radi osobe koja ne može istu ljubav uzvratiti. Tvoja je ljubav vrijedna. Postoje mnoge koje možda sada u ulici hodaju bez ljubavi, a one tvoju ljubav zaslužuju više od mene: One koje će ju uzeti bez pitanja, a ne vikati na tebe, jer si donio kući pogrešnu vrstu sendviča za ručak, ili si otišao ranije leći samo da me ne moraš dodirnuti i voditi ljubav sa mnom.

Možeš je dati nekome tko nikada prije nije osjetio ljubav, kome je srce širom otvoreno, umjesto da je potpuno ušiveno. Učini to. Ostavi me. Oslobodi me. Dajem ti dopuštenje. Nisam dovoljno jaka da to ja prva učinim, i to je razlog zašto se svakim danom sve više mrzim. Ne samo da mogu napraviti nered, već ja tebe prisiljavam da ga očistiš.

Zaslužuješ nekoga tko te neće osuđivati, nekoga tko nije kritičan. Zaslužuješ nekoga tko te neće činiti nervoznim, svaki put kada zamoliš za jednostavnu uslugu. Ti si predivan muškarac. Moraš me zaustaviti da te uništavam, jer se ne mogu zaustaviti. Oprosti mi, oprosti mi. Oprosti mi. Utjehu mi daje spoznaja, da ću ja jednog dana biti ona povrijeđena zbog svega.

Ti ćeš krenuti dalje i naći nekoga tko će te se ispuniti s ljubavlju, a ja ću i dalje biti ovdje i odgurivati sve od sebe. Onaj tko strada u vezi nije onaj koji će biti u boli zauvijek. To je onaj drugi, partner koji je nanio bol, koji će biti trajno nesretan. Osjećaš li se sada malo bolje? Bježi od mene. Uči od mene, što to želiš u budućoj ženi, a što ne želiš. To je najmanje što mogu učiniti za tebe.

Ja ću jednom i voljeti nekoga, ali prvo moram zavoljeti sebe. To može potrajati jako dugo vremena, stoga ti kažem; ne čekaj me. Kažem ti da nisam za tebe, i ne mislim se mijenjati baš tako brzo. Molim te idi. Nađi predivnu djevojku zbog koje ćeš preboljeti mene. To ionako zaslužujem.
Ti, s druge strane, zaslužuješ sve. Sve divno. Sve ono što nisam ja.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...