Budi sretna

Za dane kada ne znaš kako izaći iz kreveta

Autor:  | 

U danima kada su tvoje misli teže od tvog tijela, kada tvoj um paralizira tvoje noge, a otkucaji tvog srca uspore-sjeti se.

Sjeti se da, bez obzira na sve, imaš svoju svrhu na ovome svijetu. Tu si još uvijek s razlogom. Tvoja se priča još uvijek ispisuje i nemaš pravo dignuti ruke od sebe. Moraš ustati i završiti svoju priču, moraš pronaći svoj poziv, pokazati se životu jer na ovom svijetu postoji posebno mjesto koje čeka samo na tebe.

Sjeti se da se netko nasmijao upravo sada kada se sjetio tebe. Ti si svjetlo nečijeg dana, zbog tebe se netko nečemu raduje, bori. Nečiji je svijet ljepši samo zato što si ti dio njega.

Sjeti se da netko vjeruje u tebe, da netko misli da si sposobna ostvariti sve svoje snove. Netko još uvijek navija za tebe, vjeruje u tvoje talente, u tvoju kreativnost, u tvoj um i tvoje divno srce. Netko vidi u tebi ono što ni sama još ne vidiš.

Sjeti se da još uvijek imaš pravo glasa. Još uvijek si ona koja odlučuje, koja ima kontrolu nad svime, koja može zaokrenuti životno kormilo u potpuno drugom smjeru. Još uvijek imaš izbor. Još uvijek možeš izabrati drugačiji put, drugu cestu, promjenu. Još uvijek možeš izabrati svoju sreću.

Sjeti se da ovo nije prvi put da se tako osjećaš. Preživjela si slomljen duh, tragedije i boli i nekako si uvijek pronalazila svoj put. Uvijek si znala kako krenuti ispočetka, kako se podići s dna.

Možeš učiniti to opet. Ti si oduvijek bila borac. Oduvijek si bila snažnija od svih problema, hrabrija od svih svojih strahova.

Možda se danas ne možeš ustati iz kreveta, jer ne vidiš smisla u ovom svijetu. No sve se može promijeniti već sutra. Sjeti se. Već sutra možeš ponovo pronaći svoje svijetlo, netko ti može reći koliko mu trebaš. Možda ćeš sutra upoznati osobu koja će ti promijeniti život zauvijek. Sjeti se toga. Sjeti se da već sutra možeš promijeniti svoj život.

Sjeti se da sutra donosi uvijek novu priliku, novi dan, zaborav svega ružnog. Već sutra tvoj teret će biti lakši i nećeš ga morati nositi sama. Sutra ćeš shvatiti da si tu s razlogom, naučit ćeš kako živjeti i shvatit ćeš da život nije loš ni kada se tako čini.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...