Budi sretna

Zapamti, ti si remek djelo u procesu života

Autor:  | 

Tko sam ja? To je pitanje koje proganja mnoge od nas s vremena na vrijeme kroz život, osobito kada se osjećamo izgubljeni ili nesigurni u sebe.

Ipak postoji određena utjeha, jer imamo mogućnost da sebe definiramo jednostavno, u mjerenju naših prednosti i slabosti, te definirajući sa sigurnošću naše mjesto u svijetu. No, frustrirajuće je, jer odgovor uvijek nekako pobjegne, nekako nas izbjegne, izgleda kao da uvijek lebdi iznad našeg dosega. Zašto? Zato što mi ne postavljamo pitanje tko sam ja? Već, tko želim biti?

Šminka tvog karaktera nije zagonetka s određenim brojem komada. Svako nastojanje, avanture, izazovi i povezivanje koje iskusiš tijekom svog života uplete još jedan konac u tapiseriju onoga tko si. Rad na sebi nikada ne završava, nikada ne staje, to je proces koji traje cijeli život, zato Ti i jesi remek-djelo u tom procesu.

Stoga, živi hrabro u svjetlu toga. Život u kojem svaka odluka i akcija, koju učiniš svjesnom namjerom, popravlja tebe, tvoje okolnosti i proširuje  tvoj pogled na drugačiji način.

Izazovi se češće na rizike, izađi iz svoje zone udobnosti, život nije sigurnost, život je zabava. Imaj na umu da bez obzira na događaje koje postigneš u životu, nikada nisi završeni projekt. Tvoj rast se ne smije zaustaviti samo zato što si punoljetna, zato što si postigla karijeru koju si htjela, udala, se, dobila obitelj, ili samo zato što si ispunila svoje snove, ili pronašla svog životnog partnera. Duša je ruža koja bi trebala procvasti u određeno vrijeme i otpustiti stare latice kako bi se mogla ponovno obnoviti i propupati novim cvatom da postane još ljepša svakim napredovanjem.

Ovako živi -s punom, gladnim srcem, i znatiželjom koja se ne gasi.  Vježbaj samo-refleksiju i nastoj popuniti šupljine u sebi koje pronađeš.  Ako ti nedostaje samopouzdanja, usredotoči se na svoje zdravlje i dobrobit, ili usvoji nove vještine. Ako se osjećaš statičnom i nezanimljivom, studiraj dalje ili još bolje, otputuj u daleke zemlje.

Proširi svoje horizonte i promatraj kako se ljudi okupljaju oko tebe. Ako imaš emocionalne probleme i traume, posegni za pomoć, potraži svog vođu u sebi i izliječi korijen uzroka. Tvoje te mane i nedostatci ne definiraju, one su samo staze koje još nisi istražila. Sve se može popraviti ili razviti kroz fokus i koncentriranim naporom.

Zapamti, svrha života je potraga za srećom, a ne bježanje od sreće. Ispunjen i sretan život znači, rutinsko pronalaženje novih stvari koje želiš iskusiti i postići. To je pogled na ovaj svijet s jasnim, otvorenim očima i tada ceš shvatiti koliko ima toga još za proučavati i doživjeti u ovom predivnom svijetu.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...