Budi sretna

Kakav je osjećaj kada te zamijeni drugom

Autor:  | 

Danas ćeš se osjećati nedovoljno, no već sutra taj će te osjećaj izjedati. Spoznaja da te zamijenio drugom, progonit će te u tvojim snovima. Tvoji jastuci bit će natopljeni suzama jer ćeš razmišljati, sanjariti i željeti milovati njegove ruke, njegovo tijelo i, ono najvažnije, njegovo srce.

Kroz nekoliko dana, činit će ti se da si dobro. Ljudi oko tebe ponašat će se normalno. Zbog njih ćeš se ponovo osjećati dobro. Smijat će se i šaliti s tobom, ne mareći za tvoje skrivene osjećaje i to će ti, donekle, pomagati.

U narednim danima, doimat će se kao da si ga preboljela. Uvjeravat ćeš samu sebe da si dobro. No, već za tjedan dana pitat ćeš samu sebe kako je moguće da te tako lako zamijenio drugom. Izjedat će te ta pitanja i sumnje.

Već tjedan dana poslije, počet ćeš plakati, krenut ćeš razmišljati, okrivljavati se, žaliti i mrziti samu sebe. Pitat ćeš se zašto te ostavio, plakat ćeš za sretnijim danima. Željet ćeš zaboraviti sve što se dogodilo, njega i sve što ti je predstavljao.

Zamolit ćeš ga da ukloni tvoju bol. Pitat ćeš ga zašto ti je to učinio. Zašto ti je slomio srce? No, nećeš saznati odgovore na svoja pitanja, sve dok istinski ne prihvatiš da njega više nema.

Kakav je osjećaj kad te zamijeni drugom, bez prethodnog upozorenja? Bez perioda prilagodbe? Bez imalo poštovanja prema odnosu koji ste imali?

Možda nitko zapravo ne poznaje pravi osjećaj boli. Ne postoji skala koja bol može točno opisati. No, ono što svi znamo jest da istinski patimo. Koliko god bismo se htjeli držati nepisanog pravila da nakon prekida ne uskačemo odmah u novu vezu, činjenica jest da je jedna strana uvijek sposobna za to.  To nije zato što je toj osobi takvo ponašanje lakše, nego zato što je ta osoba prihvatila da vaša veza neće funkcionirati i da nećete biti sretni zajedno. To je pitanje izbora.

Nažalost, uvijek postoji ta osoba koja  je ostavljena. Ona koja se pita što se dogodilo, što je pošlo krivo i kakve su joj šanse za budućnost s tom osobom. Nažalost, to je realnost koju moramo prihvatiti. U ljubav i prekidima ne postoje pravila ni ugovori koji nas mogu zaštititi od boli.

Ne možeš očekivati da će osoba koja ti je slomila srce i dalje brinuti o tvojoj dobrobiti i tvojim osjećajima nakon prekida. Jer da je mislila na tebe, do prekida ne bi ni došlo. Kada ti netko slomi srce, to znači da mu više nije stalo do tebe.

Osoba koja je doživjela prekid počinje istinski živjeti u onom trenutku kad se odluči boriti za svoju sreću, a to znači da će biti sebična i dovoljno bezobzirna da misli ovog puta samo na sebe.

Prekidi su poput ratova. Iz njih izlaze pobjednici s jedne i gubitnici s druge strane. Možeš izabrati stranu, ali gubitaka će biti uvijek. Jedna strana mora izgubiti da bi druga nešto dobila.

Patnje i bol nešto su što svi doživljavamo. Svima nama su u nekom periodu života suze natopile jastuke. Znaj da nisi sama kojoj se ovo dogodilo, puno nas je ovaj osjećaj proživjelo. No, kako će tvoje rane zarasti ovisi o tome kako ćeš prihvatiti svoj gubitak. Možeš uzeti sve vrijeme ovog svijeta kako bi preboljela svoje boli ili to možeš napraviti na brzinu. Možeš upoznati druge ljude ili se zatvoriti u samoću kako bi preživjela sve.

Zapamti da si ti jedina osoba koja si može pomoći u tim vremenima. No, moraš ga prestati čekati, željeti. Moraš se prestati nadati da će se on vratiti, jer neće. Da se i vrati, bi li opet bilo vrijedno riskirati sve zbog njega? Ako je netko odlučio ostaviti te, znači da je spreman živjeti život bez tebe.

Stoga, što će ti takva osoba u životu. Pokraj njega ionako nećeš imati svoj mir i sigurnost. Zaslužuješ nekoga tko će ostati uz tebe. Zapamti, zauvijek da je tvoj jedini cilj tvoja sreća, stoga ako je on bio dovoljno bezobziran da je slijedi, možeš biti i ti.

Danas se pitaš kako ćeš se ikada suočiti s njim i njegovom novom djevojkom koja ga toliko usrećuje. Sama pomisao na to razdire ti utrobu. No, vjeruj mi kad ti kažem da ćeš o tome najmanje brinuti kada stigne taj dan. Neće ti to pasti ni na pamet, a ako ih ikada i sretneš, nosit ćeš veliki osmijeh na licu, znajući da si im dala priliku za sreću.

Sve što moraš jest pronaći sebe, voljeti sebe i prihvatiti da se sve dogodilo s razlogom. A to je da naučiš lekciju, da budeš hrabrija, da postaneš najbolja verzija sebe. Jer najbolja verzija tebe nekome je suđena.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...