Zdravlje

Ovo je jedini proizvod koji ubija viruse, gljivične infekcije i bakterije sve u jednom!

Autor:  | 

Zajedničko miješanje probavnih enzima pčela sa smolastim supstancama koje proizvode biljke, stvara se ljepljiva tvar koja se zove propolis.

Pčele trebaju propolis kako bi zaštitile sebe i za čišćenje svoje košnice i gnijezda, dok ga ljudi mogu koristiti za ljekovite svrhe.

Unatoč činjenici da je propolis poznat ljudima već tisućljećima, moderna medicina je još uvijek u procesu otkrivanja njegovih korisnih svojstava. Može se konzumirati u najrazličitijim načinima: može se žvakati, dodaje se mlijeku (što je odličan način za ublažavanje simptoma kašlja), ili se koristi u obliku vanjske ili unutarnje tinkture.

Ljekovita svojstva tinktura propolisa
Oralna konzumacija tinkture propolisa pomaže ojačati imunološki sustav, smanjuje upalu, a također djeluje kao antioksidans. Raspon prednosti je da se propolis i dalje širi ako se koristi kao ljekovito sredstvo na koži: može dezinficirati i zacijeliti ranu, regenerira kožu, umrtvi poput anestezije i može ubiti gljivične infekcije.

Liječnici propisuju propolis za mnoga različita stanja i bolesti, uključujući ga u liječenju angina, faringitisa, sinusitisa, upala srednjeg uha, upale dušnika, bronhitisa i pneumonije, te uklanja brojne virusne infekcije (gripa, herpes). Također se koristi za sve vrste stomatoloških problema, ginekologije, pa čak i pomoć u prevladavanju želučanih bolesti.

Propolis

 

Tinktura propolisa od 10% propolisa, se najčešće primjenjuje u medicinske svrhe. To se može kupiti u ljekarnama (mala bočica od 25 mililitara, traje dugo), ali propolis također možete pripremiti sami.

Kako koristiti propolis

 1. Za angine i upale ždrijela, ispirati grlo tinkturom razrijeđenom s natrijevim kloridom u omjeru 1:10.
  Koristite istu koncentraciju za ispiranje usta u slučaju bolesti zuba.
  3. Za sinusitis i druge infekcije sinusa, koristite istu otopinu gore opisanu za navodnjavanje nosa.
  4. Za upale uha, stavite komad vate natopljen tinkturom u uho. Ako ćete koristiti za liječenje djece, morate razrijediti tinkturu s toplom vodom u omjeru 1: 1. Za odrasle, također je moguće primijeniti dvije kapi tinkture od 5% za svako uho do oporavka.
  5. Tinktura propolisa za udisanje kao inhalacija može se koristiti za liječenje respiratornih bolesti. Dodati jednu kap tinkture u 5 ml natrij-klorida, a zatim prenijeti u inhalator.
  6. Za ojačavanje imuniteta: otopiti 15-20 kapi tinkture u 100 mililitara tople vode ili mlijeka i piti 30 minuta prije jela.
 2. Da bi se tretirale želučane bolesti, možete otopiti 15-20 kapi tinkture u 100 ml tople vode i popiti 30 minuta prije jela.
  8. Za liječenje oštećene kože, rana, herpesa, te štetu na stopalima i noktima uzrokovane gljivičnim infekcijama: primijeniti nerazrijeđenu tinkturu kao losion / mast, namazati oštećeno područje i zamotati zavojem.

Naravno, ne zaboravite se konzultirati s liječnikom prije korištenja propolisa, kako bi dobili točnu dijagnozu bilo koje bolesti i ispravan savjet u korištenju propolisa za liječenje.

Propolis se ne bi trebao koristiti ako ste alergični na pčeline proizvode. Djeca, trudnice, i vozači trebaju izbjegavati oralno korištenje tinktura propolisa koji su na bazi alkohola (trebali bi se koristiti samo izvana u tim slučajevima). Proizvodi koji sadržavaju propolis se ne smiju davati djeci ispod tri godine, zbog visokog rizika od alergijske reakcije.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...