Budi sretna

Ona neće čekati da postaneš spreman za vezu

Autor:  | 

Kada joj kažeš da nisi spreman za vezu, jedino što ona čuje jest to da ona nije ono što ti želiš. Da nije dovoljna da se zbog nje odrekneš svog samačkog života.

Ne očekuj da će čekati trenutak u kojem ćeš odlučiti prihvatiti njezinu ljubav. Jer dok ti shvatiš da ona zaslužuje tvoju ljubav, njezina više neće postojati. Voljet će nekog drugog, nekog tko će biti spreman za nju.

Ona neće gledati kako izlaziš s drugim djevojkama, neće čekati  da sazreš, da skineš teret sa svojih leđa, da se navikneš na ideju o monogamiji.

Ona zna koliko vrijedi. Ona zna da iza tvoje rečenice „nisam spreman za vezu“ stoji bol koju ćeš joj nanijeti, bilo to namjerno ili sasvim slučajno. Možda ćeš je i zadržati uz sebe radi seksa, prijateljstva ili vlastitog ego tripa, ali u svakom slučaju nećeš promijeniti svoje mišljenje.

Ona zna da nećeš shvatiti da zaslužuje pravu priliku prije nego joj slomiš srce.

Ako trebaš određeno vrijeme kako bi posložio svoj život prije nego se primiriš, to je u redu. No ne traži od nje da te čeka. Ne očekuj da stavi svoj život na pauzu i čeka da se probudiš jednog dana i odlučiš biti muškarac kojeg zaslužuje.

Razmisli malo- što ako odluči čekati? Što ako odbije svakog muškarca koji pokaže interes za nju, a ti se na kraju predomisliš? Što ako nikada ne budeš spreman biti s njom? Što ako bi, u tom slučaju, ti bio razlog zbog kojeg je izgubila priliku upoznati svoju srodnu dušu?

Ako ti je imalo stalo do nje, a nisi spreman za vezu, ne ljubi je. Ne spavaj s njom. Ne flertaj s njom. Ne uvjeravaj je da bi jednog dana mogla biti tvoja djevojka ako napravi sve kako treba. Ne pružaj joj lažnu nadu kada znaš da nema šanse.

Ako vam je suđeno, možda se sretnete jednog dana kada ćete oboje biti spremni za vezu. Možda se sretnete u savršenom trenutku.

No, ne zadržavaj je sada kada znaš da želite različite stvari. Ona želi svaki dio tebe, a ti želiš samo njezino tijelo, njezino povremeno društvo.

Ona zaslužuje biti s nekim tko će se posvetiti samo njoj. Netko tko će reći „zbogom“ svim ostalim djevojkama. Nekog tko će joj dati svaki dio svoje duše.

Stoga, ako nisi spreman za vezu, nemoj joj dati razlog da pomisli da lažeš. Da je samo pitanje vremena u kojem ćeš promijeniti svoje mišljenje jer su tvoji osjećaji prema njoj presnažni.

Ne ohrabruj je da te čeka jer čekanje je samo odgađanje trenutka u kojem će se njezino srce slomiti.

Stoga, molim te, pusti je. Ne nanosi joj još više boli. Pusti je.

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...