Budi sretna

Kako voljeti staru dušu

Autor:  | 

Kad se zaljubiš u staru dušu, zaljubiš se u predivnu stranu jednostavnosti. Zaljubiš se u strpljenje, nježnu tišinu i iskustvo koje nikada nisi doživjela.

Kad se zaljubiš u staru dušu, zaljubiš se u pitanja, znatiželju i pitaš se oko raznih ljudi i stvari. Zaljubiš se u nekoga tko želi znati stvari, osjećati stvari i razumjeti ih. Nekoga tko osjeća kao da se u svijetu stalno događa nešto i ne smije zatvoriti oči ni na sekundu da to ne propusti. Zaljubiš se u nekoga tko želi proživjeti sve. Upiti i procesuirati.

Nemoj zamijeniti staru dušu s nekim tko samo želi sjesti i promatrati živote drugih ljudi.  Nemoj zamijeniti staru dušu s nekim tko mrzi noć ili avanture. Staroj duši je stalo do tih stvari.

Razlika je u tome što stara duša želi zapamtiti svaki detalj nekog iskustva. Želi biti u sadašnjosti i razmišljati kasnije. Ne želi ići van samo zato što je petak. Ne želi putovati samo zato što bi trebala u svojim godinama. Stara duša ništa ne radi polovično. Sve radi s namjerom i fokusom. Nije da joj nisu važne priče i fotografije s putovanja, ali jednostavno više želi doživjeti duboki razgovor i povezanost.

Ne brini oko toga da je trebaš uvjeriti kako je normalna. Ona zna da je normalna. Zna i da je malo drugačije normalna od drugih.

Ona razumije da je mobitel koristan, a društvene mreže zabavne. Ponekad jednostavno želi sjesti, pogledati te u oči i biti nasamo s tobom. Želi zaboraviti stalnu simulaciju i smetnje. Želi biti prisutna i zapamtiti tvoj smijeh. Želi se osjetiti ranjivom.

Kad se zaljubiš u staru dušu, zaljubiš se u mir i emocionalnu intimnost. Znaš kako je gledati nekoga i biti viđena, govoriti i znati da si toj osobi najzanimljivija te da ne trebaš tražiti pažnju ni poštovanje. Kad se zaljubiš u staru dušu, znaš kako je vidjeti svijet onako kako bi svi trebali- s čuđenjem. Veseli te plavi cvijet, topla noć ili pak fina večera.

Kad se zaljubiš u staru dušu, zaljubiš se u nekoga tko te podsjeća da svijet gledaš sa znatiželjom i uzbuđenjem- onako kako si radila dok si bila dijete.

 

VOLJELI BI ČUTI VAŠE MIŠLJENJE...